Η Μπριζίτ Μακρόν «νονά» για το πρώτο πάντα που θα γεννηθεί στη Γαλλία

Η Μπριζίτ Μακρόν «νονά» για το πρώτο πάντα που θα γεννηθεί στη Γαλλία

Θα έρθει στον κόσμο τον Αύγουστο και τέσσερα χρόνια μετά την γέννησή του το μικρό πάντα θα ταξιδέψει στην Κίνα για να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον

Η Μπριζίτ Μακρόν «νονά» για το πρώτο πάντα που θα γεννηθεί στη Γαλλία
Υποδέχεται ξένους ηγέτες στο Μέγαρο των Ηλυσίων, συνομιλεί με καλλιτέχνες, όπως έκανε πρόσφατα με την Ριάνα, συνοδεύει τον Εμμανουέλ Μακρόν στα ταξίδια του στο εξωτερικό και τώρα θα γίνει και νονά ενός πάντα!

Η Μπριζίτ Μακρόν, μεταξύ των πολλών υποχρεώσεων, που απορρέουν από τον νέο της ρόλο ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, θα βαφτίσει το πάντα που αναμένεται να γεννηθεί στον ζωολογικό κήπο Μποβάλ, στην περιοχή Saint-Aignan-sur-Cher, ο οποίος θεωρείται ένας από τους 10 καλύτερους ζωολογικούς κήπους στον κόσμο.

Κλείσιμο


Πρόκειται για το πρώτο πάντα που θα γεννηθεί σε γαλλικό έδαφος από την Χουάν Χουάν και τον Γιουάν Ζι. Τα δύο πάντα  δόθηκαν το 2012 στη Γαλλία από την Κίνα για 10 έτη, ως σύμβολο των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η Χουάν Χουάν έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση και πρόκειται να γεννήσει τον Αύγουστο. Καθώς τα πάντα είναι ζώα που αναπαράγονται με δυσκολία θεωρείται τιμή για την Μπριζίτ Μακρόν να επιλέξει το όνομα του νεογέννητου, το φύλο του οποίου παραμένει άγνωστο.

                                       Στον ζωολογικό κήπο Μποβάλ



Η νέα ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων θα βαφτίσει το μικρό πάντα μαζί με την Πρώτη Κυρία της Κίνας, Πενγκ Λιουάν, σύζυγο του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα της, αφού ήταν σοπράνο και επί 25 χρόνια σταρ του πρωτοχρονιάτικου γκαλά της κρατικής τηλεόρασης.

Είναι παράδοση στην Κίνα για τις Πρώτες Κυρίες, όταν ένα πάντα γεννιέται στο εξωτερικό να το βαφτίζουν μαζί με τις εκάστοτε ομολόγους τους. Σύμφωνα με την διευθύντρια επικοινωνίας του ζωολογικού κήπου, το μικρό πάντα που θα γεννηθεί έχει προδιαγεγραμμένο μέλλον, «Θα είναι Κινέζος ή Κινέζα και θα επιστρέψει στην Κίνα σε ηλικία περίπου 4 ετών» δήλωσε η Ντελφίν Ντελόρ στο τηλεοπτικό δίκτυο France info.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης