Κόλαφος για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Obamacare

Κόλαφος για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Obamacare

Τρεις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, ανάμεσά τους και ο Τζον Μακ Κέιν, συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς - Πρώτη αντίδραση Τραμπ: «Τρεις Ρεμπουμπλικανοί και 48 Δημοκρατικοί απογοήτευσαν τον αμερικανικό λαό»

Κόλαφος για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Obamacare
Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία απέτυχαν να καταργήσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο είναι γνωστό ως «Obamacare».

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι πρόκειται για άμεσο πολιτικό πλήγμα κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σημαίνει και τον τερματισμό της επτάχρονης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare, από το 2010.

Τρεις Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές, ανάμεσά τους και ο Τζον Μακ Κέιν, συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς κι έτσι το νομοσχέδιο κατάργησης προβλέψεων του Obamacare καταψηφίστηκε με ψήφους 49-51. Μετά την ψηφοφορία δημοσιογράφος ρώτησε τον Μακ Κέιν γιατί ψήφισε αρνητικά και εκείνος απάντησε: «Γιατί θεώρησα ότι αυτό ήταν το σωστό».

Κλείσιμο
Λίγο μετά την ψηφοφορία, ήρθε η πρώτη αντίδραση από Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, κατά την προσφιλή του συνήθεια: «Τρεις Ρεμπουμπλικανοί και 48 Δημοκρατικοί απογοήτευσαν τον αμερικανικό λαό. Οπως είπα από την αρχή, αφήστε το ObamaCare να εκραγεί, μετά αντιμετωπίστε. Δείτε!».



Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο τον Μάιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία απέτυχαν να συναινέσουν, με συνέπεια την κατάρρευση του.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στιγμή απογοήτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, μιλώντας την ολομέλεια του σώματος αμέσως μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης