Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει ανάμιξη στο ναυάγιο Cheonan
Η Βόρεια Κορέα απέρριψε ως αναληθή τα στοιχεία που παρουσίασε η Σεούλ για το ναυάγιο της κορβέτας Cheonan, λέγοντας ότι δεν διαθέτει κανένα «μικροσκοπικό» υποβρύχιο, όπως εκείνο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην ενέργεια.
Η Βόρεια Κορέα απέρριψε ως αναληθή τα στοιχεία που παρουσίασε η Σεούλ για το ναυάγιο της κορβέτας Cheonan, λέγοντας ότι δεν διαθέτει κανένα «μικροσκοπικό» υποβρύχιο, όπως εκείνο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην ενέργεια.
Η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας (της οποίας προεδρεύει ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ ιλ), παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μία κίνηση που δεν γίνεται συχνά, στην διάρκεια της οποίας διαψεύστηκε ότι η Πιονγκγιάνγκ αναμίχθηκε στο ναυάγιο του νοτιοκορεάτικου πολεμικού σκάφους στην Κίτρινη Θάλασσα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 46 άνδρες, τον Μάρτιο.
Ο ταξίαρχος Πακ Ριμ Σου, ανώτατο στέλεχος της Επιτροπής, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει κανένα υποβρύχιο 130 τόνων, της κλάσης Salmon, που σύμφωνα με τη Σεούλ εκτόξευσε την τορπίλη και βύθισε το πολεμικό.
«Δεν έχουμε κανένα υποβρύχιο σαν κι αυτό», είπε ο Πακ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο τηλεοπτικό δίκτυο Chungang TV. Εξάλλου, είπε, «δεν έχει νόημα από στρατιωτικής πλευράς [το σενάριο] ένα υποβρύχιο 120 τόνων να μετέφερε μια βαριά τορπίλη 1,7 τόνου, να ταξίδεψε μέσω της ανοικτής θαλάσσης στο Νότο, να βύθισε το πλοίο και να επέστρεψε» στη Βόρεια Κορέα.
Επίσης, απέρριψε τον ισχυρισμό της Νότιας Κορέας ότι βρέθηκαν κομμάτια μιας βορειοκορεάτικης τορπίλης με προδιαγραφές που ταιριάζουν σε εκείνες που διαθέτει στο οπλοστάσιό της, και φέρονται να είχαν σταλεί σε κάποιον μη κατονομαζόμενο δυνητικό αγοραστή τους στη Νότια Κορέα.
«Ποιος θα παρέδιδε τα σχέδια μιας τορπίλης που πουλάει;», ανέφερε.
Άλλος αξιωματούχος του βορειοκορεάτικου στρατού χαρακτήρισε ψευδή το σειριακό αριθμό που είχε γραφτεί με το χέρι πάνω σε ένα θραύσμα της τορπίλης. «Όταν βάζουμε σειριακούς αριθμούς σε όπλα, τους εγχαράσσουμε με μηχανήματα», είπε. Η χρήση του «1 bun» («αριθμός 1» στα κορεάτικα), πρόσθεσε, συνήθως αφορά «παίκτες του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ».
Η Πιονγκγιάνγκ υποστήριξε ακόμα ότι η διεθνής ομάδα ειδικών που ανέλαβε την έρευνα για το δυστύχημα δε θα μπορούσε να είναι «αντικειμενική».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr