Βρήκαν ζωντανές κόμπρες σε κουτιά από πατατάκια!

Βρήκαν ζωντανές κόμπρες σε κουτιά από πατατάκια!

Συνελήφθη ένας 34χρονος, ο οποίος αναλάμβανε να πουλήσει τα ερπετά - Κομπίνα πολλών χιλιάδων δολαρίων

Βρήκαν ζωντανές κόμπρες σε κουτιά από πατατάκια!
Στη σύλληψη ενός 34χρονου άνδρα, ο οποίος έκρυβε ζωντανές δηλητηριώδεις κόμπρες σε κουτιά από πατατάκια, προχώρησε η αστυνομία στο Λος Άντζελες.

Ο Ροντρίγκο Φράνκο αποδείχθηκε πως έκανε εμπόριο εξωτικών ειδών, η κατοχή των οποίων είναι απαγορευμένη στις ΗΠΑ και θεωρείται σοβαρότατο αδίκημα. Ο 34χρονος είχε αναπτύξει ένα δίκτυο με τις χώρες του τροπικού κύκλου και παραλάμβανε τα εξωτικά αυτά είδη μέσω ενός συστήματος που φαινόταν να αποδίδει το προηγούμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, τα δηλητηριώδη φίδια έρχονταν «πακεταρισμένα» σε κουτιά από πατατάκια, τα οποία ελέγχονται για ναρκωτικά, όχι όμως και για... φίδια! 

Κλείσιμο


Η πληροφορία έφτασε στην αστυνομία, η οποία παρακολούθησε τη δράση του Φράνκο. Τα φίδια που εντοπίστηκαν είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο από το Χονγκ Κονγκ με πλοίο. Μαζί τους υπήρχαν και τρεις αλμπίνο χελώνες. Πρόκειται για σπάνια είδη, τα οποία πωλούνται αρκετές χιλιάδες δολάρια στη μαύρη αγορά.

Στον έλεγχο που έγινε στο σπίτι του 34χρονου στην Καλιφόρνια, βρέθηκαν κρυμμένα στο παιδικό δωμάτιο (!!!) ζωντανά μωρά κροκοδείλων Morelet, σπάνια είδη αλιγάτορα και χελωνών, τα οποία είναι απαγορευμένα είδη στις ΗΠΑ.

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Φράνκο, βρέθηκε ότι είχαν ήδη πουληθεί πέντε κόμπρες στη Βιρτζίνια, οι οποίες θα στέλνονταν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία, εντόπισε άλλα είκοσι σπάνια ερπετά στο πλοίο που τα μετέφερε, τα οποία ωστόσο, είχαν πεθάνει.

Ο 34χρονος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης ακόμη και 20 χρόνων, καθώς τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε θεωρούνται πολύ σημαντικά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης