ΗΠΑ: Αποκλείστηκε το Καπιτώλιο - «Ύποπτο» αυτοκίνητο τραυμάτισε αστυνομικό

ΗΠΑ: Αποκλείστηκε το Καπιτώλιο - «Ύποπτο» αυτοκίνητο τραυμάτισε αστυνομικό

Ο οδηγός τραυματίστηκε και συνελήφθη - Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δίχως να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του - Ελέγχεται για εκρηκτικά και όπλα το αυτοκίνητο - Ακούστηκε ελεγχόμενη έκρηξη

Τον αποκλεισμό της περιοχής γύρω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε η αμερικανική αστυνομία, μετά την πρόσκρουση ενός ύποπτου αυτοκινήτου σε φράχτη και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος περιπολούσε εκείνη τη στιγμή περιμετρικά των εγκαταστάσεων.

Η αστυνομία απέκλεισε όλους τους γύρω δρόμους, ενώ ο δράστης, που τραυματίστηκε ελαφριά από την πρόσκρουση, συνελήφθη.

Ο αστυνομικός υπέστη επίσης μικρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο, δίχως να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Η ειδική υπηρεσία της αμερικανικής αστυνομίας έχει ξεκινήσει τον έλεγχο του οχήματος, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για τον οδηγό και ειδικότερα αν στο όχημα υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί ή όπλα.

Το περιστατικό καταγράφηκε κοντά στη Βιβλιοθήκη του Καπιτωλίου, στο Capitol Hill, ενώ οι περίοικοι έχουν ενημερωθεί να απομακρυνθούν και μην πλησιάσουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα κτίρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση εκκενώνονται για λόγους ασφαλείας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, κάνοντας λόγο για «ασταθή οδηγό».

Νωρίτερα ωστόσο και σύμφωνα με μάρτυρες, ακούστηκαν μία ή δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από το σημείο που ήταν αποκλεισμένος ο δρόμος και βρισκόταν το «ύποπτο» όχημα.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2764844

Σε έρευνα γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» – Το κίνημα αρνείται την ύπαρξη της δημοκρατίας την οποία υπηρετούν 

2