Γερμανία: Υπέρ απαγόρευσης νεοναζιστικών συναυλιών ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας

Γερμανία: Υπέρ απαγόρευσης νεοναζιστικών συναυλιών ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας

«Θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι αρχές και τα δικαστήρια να μην εντάσσουν τέτοιες εκδηλώσεις στις διατάξεις περί ελευθερία της έκφρασης»

Γερμανία: Υπέρ απαγόρευσης νεοναζιστικών συναυλιών ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας
Υπέρ ενός αυστηρότερου νόμου για τις συγκεντρώσεις, ώστε να μπορούν μελλοντικά να απαγορεύονται νεοναζιστικές συναυλίες όπως αυτή που έγινε το σαββατοκύριακο στην πόλη Τέμαρ της Θουριγγίας, τάχθηκε ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Μπόντο Ράμελοφ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Ο πρώτος πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου ο οποίος ανήκει στο κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) είπε ότι «θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι αρχές και τα δικαστήρια να μην εντάσσουν τέτοιες εκδηλώσεις στις διατάξεις περί ελευθερία της έκφρασης», με απώτερο στόχο να μην προπαγανδίζονται σε αυτές αντιδημοκρατικές απόψεις.

«Λυπάται κανείς και νιώθει ανυπεράσπιστος όταν τους βλέπει - υπό τον μανδύα εκδήλωσης - να διοργανώνουν μεγάλο ακροδεξιό ροκ φεστιβάλ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, αναφερόμενος στο προαναφερθείσα συναυλία στην οποία συμμετείχαν 5.500 άτομα.

Κλείσιμο
Κατά τον κ. Ράμελοφ, «οι οργανωτές συγκεντρώνουν χρήματα για το δίκτυό τους και μετακυλύουν το κόστος στους φορογουμένους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης