Φρίκη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Βρέθηκαν άλλοι 38 ομαδικοί τάφοι

Φρίκη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Βρέθηκαν άλλοι 38 ομαδικοί τάφοι

Συνολικά πάνω από 80 ομαδικοί τάφοι έχουν βρεθεί στην αφρικανική χώρα, που σχετίζονται με την εξέγερση που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Αύγουστο

Φρίκη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Βρέθηκαν άλλοι 38 ομαδικοί τάφοι
Τα Ηνωμένα Έθνη εντόπισαν άλλους 38 πιθανούς ομαδικούς τάφους στην κεντρική περιφέρεια Κασάι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αυξάνοντας το σύνολο των ομαδικών τάφων οι οποίοι συνδέονται με μια εξέγερση που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Αύγουστο εκεί στους τουλάχιστον 80.

Πάνω από 3.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1,4 εκατ. άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Κασάι μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης με κεντρικό αίτημα να αποσυρθεί ο στρατός από την περιοχή. Στην εξέγερση αυτή πρωταγωνίστησαν τα μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Καμουινά Νσαπού.

Ένας εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του
ΟΗΕ
Κλείσιμο
στο Κονγκό δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κινσάσα ότι οι τάφοι εντοπίστηκαν σε έξι τοποθεσίες κατά τη διάρκεια μιας κοινής αποστολής την περασμένη εβδομάδα με ερευνητές του στρατού του Κονγκό.

Η κυβέρνηση επιρρίπτει στους παραστρατιωτικούς την ευθύνη για τους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στη γειτονική επαρχία Κεντρικό Κασάι και επίσης υποστηρίζει πως ορισμένοι από τους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν από τους ερευνητές του ΟΗΕ αποδείχθηκε ότι δεν περιείχαν πτώματα.

Όμως αυτόπτες μάρτυρες στο Κεντρικό Κασάι από τους οποίους πήραν συνεντεύξεις δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς τον Μάρτιο ανέφεραν πως είδαν φορτηγά του στρατού να ρίχνουν πτώματα σε ομαδικούς τάφους. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τα στρατεύματα της ΛΔ Κονγκό ότι ασκούν δυσανάλογη βία.

Η Κινσάσα διαψεύδει ότι ο στρατός της χώρας προβαίνει συστηματικά στη χρήση υπέρμετρης βίας, αν και ένα δικαστήριο καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα επτά στρατιώτες για τον φόνο φερόμενων ως μελών παραστρατιωτικής οργάνωσης που καταγράφηκε σε βίντεο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης