Ευρωπαϊκό ακροδεξιό δίκτυο εμποδίζει τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Ευρωπαϊκό ακροδεξιό δίκτυο εμποδίζει τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Ανθρωπιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν κάθε ένδικο μέσο για να σταματήσουν τη δράση του
 

Το ευρωπαϊκό ακροδεξιό δίκτυο Generation Identitaire (GI), εμποδίζει από τα ευρωπαϊκά λιμάνια τον απόπλου πλοίων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο, ενώ την ίδια στιγμή ανθρωπιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν κάθε ένδικο μέσο για να σταματήσουν τη δράση του.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Generation Identitaire, με έδρα τη Γαλλία, που είναι διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά), το ακροδεξιό δίκτυο δηλώνει ότι θέλει να «υπερασπιστεί την Ευρώπη», εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων των ΜΚΟ που «περιθάλπτει»
μετανάστες
από τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της GI στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα euractiv.com, οι ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες είναι «άμεσοι συνεργοί των λαθρεμπόρων», οι οποίοι «παίρνουν τη σκυτάλη από τους διακινητές ανθρώπων» για να βοηθήσουν τους μετανάστες να φτάσουν τις ευρωπαϊκές ακτές. Για τον εκπρόσωπο της GI, όπως και για όλα τα ενεργά μέλη της εκστρατείας «Defend Europe" (Υπερασπιστείτε την Ευρώπη), οι άνθρωποι που καθημερινά διασώζουν τους μετανάστες που κινδυνεύουν στη θάλασσα είναι επί της ουσίας «πολιτικοί ακτιβιστές» υπέρ της παράνομης μετανάστευσης.
 
Μεταξύ άλλων περιστατικών, το euractiv.com αναφέρει ότι στα μέσα Μαΐου, πάνω σε ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος, μια μικρή ομάδα της GI προσπάθησε να εμποδίσει τον «Υδροχόο», το πλοίο της ΜΚΟ «Μεσόγειος SOS», να βγει από το λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία, ενώ λίγο αργότερα τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν από την ιταλική ακτοφυλακή.
Όπως αναφέρει το euractiv.com, το ακροδεξιό δίκτυο GI, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέσω της εκστρατείας «Defend Europe" (Υπερασπιστείτε την Ευρώπη), ένα ποσό της τάξεως των 65.000 ευρώ και εθελοντικό προσωπικό, ενώ ο εκπρόσωπός της, Πιερ Λαρτί, διαβεβαιώνει ότι η GI έχει επαρκή κεφάλαια για να συνεχίσει το έργο της αυτό το καλοκαίρι.
 
Την ίδια στιγμή όμως, σύμφωνα με το euractiv.com, πολλές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί κατά του GI, προκειμένου να σταματήσουν τη δράση του. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών, η online υπηρεσία πληρωμών PayPal, ανακοίνωσε πρόσφατα το πάγωμα του λογαριασμού της GI, ενώ το ίδιο ανακοίνωσε ότι θα κάνει και η τράπεζα Credit Mutuel, μετά την πάροδο δύο μηνών που προβλέπει ο χρηματοπιστωτικός κανονισμός.
 
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αρκετές οργανώσεις έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχουν υποβάλει σχετικές εκθέσεις για τις δραστηριότητες της GI στην εισαγγελία του Παρισιού. Κάποιες εξ αυτών επισημαίνουν ότι η εκστρατεία «Defend Europe» αφορά πρώτον, «υποκίνηση σε διακρίσεις κατά προσώπων ή ομάδας, λόγω της καταγωγής τους», η οποία τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκισης και 45.000 ευρώ πρόστιμο, και, δεύτερον «εγκληματική συνωμοσία για παρεμπόδιση βοήθειας και διάσωσης», η οποία μπορεί να συνεπάγεται δέκα χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 150.000 ευρώ.
 
«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς, οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο, ο ρατσισμός και το μίσος έχει δραματικές συνέπειες, οι ζωές χάνονται κάθε χρόνο», λέει η «Some of us", μία εκ των οργανώσεων που έχουν κινητοποιηθεί κατά της GI. «Τι θα συμβεί την επόμενη φορά που θα συναντήσουν ένα πλοίο με μετανάστες στην ανοικτή θάλασσα; Σίγουρα δεν θα είναι μια δημοκρατική διαδικασία», τονίζει η ίδια οργάνωση.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (UNHCR), περίπου 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους στη Μεσόγειο, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Γνώστης

Δεν εμποδίζει καμία διάσωση. Εμποδίζει το πέρασμα ανθρώπων που δεν είναι πρόσφυγες στην Ευρώπη. Εμποδίζει τον εξαφρικανισμό της Ευρώπης. Και, επί τη ευκαιρία, βρείτε μου πού ακριβώς γεωγραφικά απαντούν άνθρωποι με IQ 70, δηλαδή IQ 11χρονου παιδιού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα....Η Ευρώπη με πλειονότητα μη καυκασίων θα είναι μία Ευρώπη στην κατάσταση της Αϊτής. Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα σπίτι με άχυρα....

ειναι πολλα τα λεφτα

κερδιζουν πολλα οι ΜΚΟ απο τις διακινησεις.. χρηματιζονται πιθανως αποτους διακινητες για να κανουν ανενοχλητοι την δουλεια τους.. το καλυτερο συστημα θα ηταν οπως ερχονταν τα καραβακια πισω την ιδια στιγμη με συνοδεια της ακτοφυλακης...!!

Το καλύτερο σύστημα

Το καλύτερο σύστημα ήταν του Δένδια. Αυστηρή φυλάκιση των λαθρομεταναστών ώσπου να επαναπροωθηθούν πίσω στις χώρες τους. Μόλις έγινε γνωστή αυτή η πολιτική αντικινήτρων (οι υποψήφιοι λαθρομετανάστες ήξεραν ότι απλώς θα έχαναν όλα τα λεφτά τους), οι μπίζνες των διακινητών σταμάτησαν σχεδόν τελείως και μόνο οι πραγματικοί πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες είχαν πραγματικό ενδιαφέρον να διαφύγουν με κάθε μέσο, ακόμα κι αν χρειαζόταν να κάτσουν φυλακή ώσπου να εξεταστούν οι αιτήσεις τους. Όσον αφορά τα διάφορα δίκτυα, τα μέλη τους πρέπει να συλλαμβάνονται αν κάνουν αντιποίηση αρχής ή αν ασκούν βία ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη. Οι νόμοι είναι για όλους.

Να τους μαζεύουν και να τους γυρνάνε πίσω

στην Αφρική, αφού θέλουν να τους σώσουν από το θαλασσοδάρσιμο

Αρεοπολιτης

Για πνίξιμο ειναι αυτοι οι υπάνθρωποι.Προερχονται και απο χώρες άκρως ρατσιστικές και που εχουν τεραστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια των πρωην αποικιών τους.Η Ιταλία σε σαφως πολυ μικρότερο βαθμό.

Victor

Πες μου που μένεις να σου στείλω 5 "πρόσφυγες" να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου! Δεν θα έχεις αντίρρηση φαντάζομαι αφού είσαι τόσο πονόψυχος!!

Me

Δεν υπάρχει "διάσωση". Τα πλοία των ΜΚΟ φεύγουν από Ιταλία και πάνε έξω από τις ακτές της Αφρικής όπου μαζεύουν τους ανθρώπους και μετά τους πηγαίνουν στην Ιταλία. Υπάρχει site με τα δρομολόγια όλων των πλοίων παγκοσμίως και φαίνεται καθαρά αυτό. Γίνεται συνέχεια. Είναι καθαρή εισβολή από την μία πλευρά, και καθαρή διακίνηση ανθρώπων με το αζημίωτο από την άλλη.

tom

δηλαδη απ'οτι λεει το αρθρο προσπαθουν με νομιμες διαδικασιες κι οχι ανωμαλο ακτιβισμο οπως κανουν οι "αναρχοαλληλεγγυοι"μαφιοζοι και τα κονομανε απο την ανεξελεγκτη εισβολη λαθροματαναστων. αλλα οι "νομιμοι" ακτιβιστες βαφτιστηκαν "ακροδεξιοι"!!!....μαλιστα μαλιστα!!

Χρυσαυγιτης

Τον καιρό που τα λέγαμε ειμασταν ρατσιστές τώρα τι?

Giannis

Επιτελους αντισταση

Ευρωπαίος Πολίτης

Επιτέλους, κάποιος αντιστέκεται. Πως μπορώ να συνδράμω, έμπρακτα ή οικονομικά τα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ αυτά, ΠΑΛΑΔΙΝΟΥΣ της Ευρώπης;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

taprobane

Ο Ινσάφ Ιμπραχίμ στέκεται ανάμεσα στους ανυποψίαστους πελάτες του ξενοδοχείου, που τρώνε πρωινό, περιμένοντας νευρικά την στιγμή που θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά - Οργή για την απραξία των Αρχών της Σρι Λάνκα που ήξεραν για τα σχέδια των τζιχαντιστών τρεις μήνες πριν τις επιθέσεις

2
kim-pit

«Πιστεύω ότι η συνάντηση θα είναι παραγωγική» είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν πριν να ξεκινήσει η συνάντηση - Να δούμε πώς μπορεί η Ρωσία να βοηθήσει την επίλυση της διαμάχης στην Κορεατική χερσόνησο, είπε ο Πούτιν

Ekteleseis

Η Ουάσινγκτον οφείλει να «επιδείξει πως οι Σαουδάραβες δεν έχουν λάβει εν λευκώ άδεια να συνεχίζουν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή να υπαγορεύουν την εξωτερική μας πολιτική», είπε ο Μπέρνι Σάντερς

1