Γαλλία: Ένας γκέι στην ηγεσία της Ακροδεξιάς;

Γαλλία: Ένας γκέι στην ηγεσία της Ακροδεξιάς;

Γιατί η Λεπέν δεν κατονομάζει τον προσωρινό διάδοχό της; - Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Closer» αποκαλύπτει, την ίδια ώρα, ότι το «δεξί χέρι» της Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό, είναι γκέι

Γαλλία: Ένας γκέι στην ηγεσία της Ακροδεξιάς;
Για κίνηση -  ματ κάνουν λόγο τα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση της Μαρίν Λεπέν να αποσυρθεί - έστω και προσωρινά  - από την ηγεσία του κόμματος για να επικεντρωθεί, όπως είπε, στον αγώνα της για να κατακτήσει την προεδρία της Γαλλίας.  
   
Με την αποχώρησή της από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», η καρέκλα μένει κενή με τη Λεπέν να μην κατονομάζει τον προσωρινό διάδοχό της. Ωστόσο, άτυπα παραδίδει τα ηνία του ακροδεξιού κόμματος στο «νούμερο δύο» της γαλλικής Ακροδεξιάς.
 
Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, όπως εξηγεί το γαλλικό δίκτυο RTL, σε περίπτωση ασθένειας ή θανάτου του προέδρου, τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Κλείσιμο
Δεν υπάρχει δηλαδή διευκρίνηση για την περίπτωση που ο πρόεδρος αποχωρήσει από το κόμμα για προεκλογικούς λόγους. Και ούτε η Λεπέν μπήκε χτες στον κόπο να ανακοινώσει τον διάδοχό της.


 
Κατά συνέπεια, το νούμερο δύο του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό, έστω και σιωπηλά, εκτελεί χρέη προέδρου μέχρι τις εκλογές της 7ης Μαΐου. 
 
Πρόκειται για τον άνθρωπο που «επαναλανσάρισε» την Μαρίν Λεπέν προς το... αριστερότερο και απασχόλησε τα γαλλικά ΜΜΕ με το θέμα της ομοφυλοφιλίας του. Ο 35χρονος Φιλιπό, υπεύθυνος στρατηγικής και αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αποποιείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιό» για το Εθνικό Μέτωπο. Και βοηθάει τη Λεπέν να γίνει πρόεδρος. 
   
Ο Φιλιπό μαζί με την ανιψιά της Λεπέν , Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, είναι τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Εθνικού Μετώπου, βεβαίως μετά τη Μαρίν.  Δίνει συνεντεύξεις καθημερινά σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου σχολιάζει την επικαιρότητα. Όταν δεν δίνει συνεντεύξεις, «τιτιβίζει» ασταμάτητα - σχολιάζει, δηλαδή, την επικαιρότητα στο Τwitter.  
   
Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν εχθρεύεται το «δεξί χέρι» της θείας της, το οποίο -όπως και ο παππούς της – κατηγορεί ότι, το μόνο που κάνει είναι να σπιλώνει την εικόνα του κόμματος. Ζητά την δυναμική επιστροφή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου στην πολιτική, τον οποίο η Μαρίν προσπάθησε να αποκαθηλώσει πολιτικά με την διαγραφή του από το κόμμα.

 
Tον Δεκέμβριο του 2014, το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Closer» αποκάλυψε ότι το «δεξί χέρι» της Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό, είναι γκέι. Αρχικά, η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς ένιωσε αμήχανα, εν συνεχεία όμως έσπευσε να υποστηρίξει ότι, η προσωπική ζωή των πολιτικών πρέπει να παραμένει ιδιωτική.


 
Το περιοδικό εισέβαλε στην... κρεβατοκάμαρα του Φιλιπό , δεύτερου στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, αφιερώνοντας τετρασέλιδο άρθρο και επτά φωτογραφίες του Φλοριάν Φιλιπό, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Βιέννη συνοδευόμενος από έναν δημοσιογράφο της τηλεόρασης, το πρόσωπο του οποίου είχε καλυφθεί.

«Ναι στην αγάπη για όλους», γράφει η λεζάντα σε μία από τις φωτογραφίες παραπέμποντας στον νόμο που επιτρέπει το γάμο για όλους.
 
Για την βρετανική Independent εδώ και πολύ καιρό στο εσωτερικό του Εθνικού Μετώπου – και γενικότερα στο εσωτερικό της γαλλικής Ακροδεξιάς – κρυβόταν επιμελώς ένα γκέι λόμπι το οποίο μάλιστα περιβάλλει την Λεπέν.

Σύμφωνα με τον Λοράν Μπρις, μέλος του Εθνικού Μετώπου Γαλλίας, «η Μαρίν Λεπέν έχει γίνει η γυναίκα σύμβολο για πολλούς gay της Δεξιάς στη Γαλλία, διότι τους αρέσει ο φιλελευθερισμός που δείχνει για τα κοινωνικά θέματα...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης