Τουρκία: Έβαλαν μαθητές νηπιαγωγείου να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα!

Τουρκία: Έβαλαν μαθητές νηπιαγωγείου να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα!

Με μια παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούσαν μικρά παιδιά κρατώντας ψεύτικα όπλα, γιόρτασαν στην Καισάρεια της Τουρκίας την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και την «Ημέρα για το Παιδί», που είναι η 23η Απριλίου

Τουρκία: Έβαλαν μαθητές νηπιαγωγείου να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα!
Έντονη κριτική από τις αρχές αλλά και από τους ειδικούς επιστήμονες προκάλεσε η ενέργεια νηπιαγωγείου στην Καισάρεια της Τουρκίας. Με την παρουσία του τοπικού κυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων τοπικών αξιωματούχων πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και για την «Ημέρα του Παιδιού», που είναι η 23η Απριλίου, σε σχολείο της πόλης, καθώς η κακοκαιρία δεν επέτρεψε να διεξαχθούν σε εξωτερικό χώρο.

Στις εκδηλώσεις αυτές, που γίνονται κάθε χρόνο στην γειτονική χώρα στις 23 Απριλίου, καθώς η μέρα αυτή τιμά τα εγκαίνια της πρώτης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας στις 23 Απριλίου 1920 αλλά και την «Ημέρα του Παιδιού», όπως θεσπίστηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1923, αυτή την χρονιά στην Καισάρεια συνέβη ένα απαράδεκτο γεγονός.

Κλείσιμο


Σε σχολική αίθουσα της πόλης παρουσιάστηκαν δύο θεατρικά έργα με πρωταγωνιστές μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου. Το ένα έργο αναφερόταν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην γειτονική χώρα και το άλλο στη μάχη της Καλλίπολης, που έγινε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες των Οθωμανών εναντίον των Συμμάχων.

Και στα δύο θεατρικά έργα οι μικροί μαθητές κρατούσαν ψεύτικα όπλα ενώ υπήρξαν και σκηνές με υποτιθέμενους νεκρούς και μάλιστα, σε μία από αυτές κάλυψαν το σώμα του «νεκρού στρατιώτη» με την τουρκική σημαία, σύμβολο ότι αυτός «μαρτύρησε» υπέρ της πατρίδας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet κάποιοι θεατές χειροκρότησαν ενώ άλλοι έδειξαν να νιώθουν άβολα με το θέαμα. Η κλινική ψυχολόγος Börte Özdemir δήλωσε στην εφημερίδα: «Τα παιδιά των νηπιαγωγείων είναι πολύ μικρά για αυτό το είδος θεατρικών έργων. Τα παιδιά στο λύκειο ή στο γυμνάσιο μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση» και πρόσθεσε ότι οι σκηνές βίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία.

Η ίδια, υποστήριξε ότι τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες παραστάσεις μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα όπως, η ανάπτυξη παράλογων φόβων, να βλέπουν εφιάλτες στον ύπνο τους και να είναι υπερβολικά προσκολλημένα στους γονείς τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης