Ο «Εξολοθρευτής» του Πούτιν: Ρομπότ του ρωσικού στρατού μαθαίνει να... πυροβολεί

Ο «Εξολοθρευτής» του Πούτιν: Ρομπότ του ρωσικού στρατού μαθαίνει να... πυροβολεί

Το ανδροειδές προορίζεται για μια «σόλο» αποστολή στο διάστημα το 2021 

Ο «Εξολοθρευτής» του Πούτιν: Ρομπότ του ρωσικού στρατού μαθαίνει να... πυροβολεί
Αρκετά ερωτηματικά έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει ένα ανδροειδές που έχει αναπτύξει ο ρωσικός στρατός ονόματι FEDOR (αρχικά για τις λέξεις Final Experimental Demonstration Object Research), να «εκπαιδεύεται» ώστε να μάθει να πυροβολεί και με τα δύο χέρια.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, ο στόχος των ασκήσεων όπως εκείνη που καταγράφει το βίντεο, είναι να βελτιώσουν τις κινητικές ικανότητες και τις διεργασίες λήψης αποφάσεων του ανδροειδούς.

Ωστόσο, η εικόνα ενός ρομπότ να πυροβολεί σε στιλ... καουμπόη, προκαλεί εύλογα αρκετές ανησυχίες, με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί ο ρωσικός στρατός δεν επέλεξε μια πιο ειρηνική δραστηριότητα για να «ακονίσει» τις δεξιότητες του FEDOR.

Κλείσιμο
Τη φωτογραφία του ρομπότ να πυροβολεί δημοσίευσε στο Twitter πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν με την εξής λεζάντα «Το ρομπότ FEDOR. επιδεικνύει τις ικανότητές του στη χρήση όπλου και με τα δύο χέρια».



Ωστόσο, έσπευσε στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει ότι στόχος της ρωσικής κυβέρνησης δεν είναι η δημιουργία ενός... Εξολοθρευτή, αλλά τεχνητής νοημοσύνης που θα έχει μεγάλη χρησιμότητα σε πολλούς επιστημονικούς τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι - επίσημα τουλάχιστον - το ρομπότ FEDOR αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε για να αποσταλεί στο διάστημα, σε μια «σόλο» αποστολή που έχει προγραμματιστεί για το 2021.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης