Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητούν οι Βρυξέλλες από την Μόσχα

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητούν οι Βρυξέλλες από την Μόσχα

Μεταξύ αυτών είναι και το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, υπ' αριθμόν ένα εχθρός του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητούν οι Βρυξέλλες από την Μόσχα
Οι Βρυξέλλες ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των εκατοντάδων Ρώσων που συνελήφθησαν στη διάρκεια των χθεσινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μεταξύ των οποίων είναι και το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Εκτός από την Ε.Ε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τις ρωσικές αρχές, οι συλληφθέντες να έχουν πρόσβαση σε δίκαιη δίκαιη.

Ο Ναβάλνι, ο «υπ' αριθμόν 1» εχθρός του Κρεμλίνου και περίπου 130 υποστηρικτές του τέθηκαν υπό κράτηση από την ρωσική αστυνομία, κατά τη διάρκεια χτεσινής διαδήλωσης κατά της διαφθοράς, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Μόσχας. Συνολικά συνελήφθησαν πάνω από 500 άτομα.

Κλείσιμο
Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας με συνθήματα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντίτρι Μεντβέντεφ όπως και του Πούτιν, με τους ανταποκριτές να επισημαίνουν ότι ήταν οι μεγαλύτερες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις από το 2011-2012.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ με φόντο καταγγελίες για διαφθορά φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα «Κάτω ο Πούτιν», «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» και ο «Πούτιν είναι κλέφτης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης