Το FBI απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ ότι τα τηλέφωνά του είχαν «παγιδευτεί»

Το FBI απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ ότι τα τηλέφωνά του είχαν «παγιδευτεί»

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, μάλιστα, φέρεται να ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση των ισχυρισμών αυτών

Το FBI απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ ότι τα τηλέφωνά του είχαν «παγιδευτεί»
Από τον διευθυντή του FBI ήρθε η απάντηση στους ισχυρισμούς Τραμπ ότι ο πρώην πρόεδρος
Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει την παγίδευση και την παρακολούθηση των τηλεφώνων του.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ όχι μόνο απέρριψε αυτή την κατηγορία αλλά ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να διαψεύσεις τους ισχυρισμούς του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους New York Times o Κόμεϊ φέρεται να υποστήριξε ότι είναι λάθος οι ισχυρισμοί του νέου προέδρου των ΗΠΑ ότι το FBI παραβίασε το νόμο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την πληροφορία για την κατάθεση τέτοιου αιτήματος από τον Κόμεϊ.

Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το δημοσίευμα των NYT υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής του FBI πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος, αρχικά κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα, ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του για να ακολουθήσει η οργισμένη διάψευση εκ μέρους του τέως αμερικανού προέδρου. Το επόμενο βήμα στην κόντρα των δύο ήταν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να ζητήσει έρευνα της υπόθεσης από το Κογκρέσο και να κατηγορήσει τον Ομπάμα για «κατάχρηση εξουσίας». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Σάββατο τον Μπαράκ Ομπάμα ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του τον Οκτώβριο, προς το τέλος της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά δεν παρουσίασε κάποιες αποδείξεις για να στηρίξει την κατηγορία του.

«Πόσο χαμηλά είχε πέσει ο πρόεδρος Ομπάμα ώστε να παρακολουθεί τα τηλέφωνά μου κατά την ιερή προεκλογική διαδικασία. Αυτό είναι Νίξον/Γουότεργκεϊτ. Κακός (ή άρρωστος) τύπος! Βάζω στοίχημα ότι ένας καλός δικηγόρος θα έστηνε πολύ γερή υπόθεση με το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθούσε τα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, μόλις πριν από τις εκλογές!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.



Σε ένα από τα tweets ο Τραμπ γράφει ότι οι καταγγελλόμενες υποκλοπές έλαβαν χώρα στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη αλλά «δεν βρέθηκε τίποτα».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης