Ο Σουλτς «καρφώνει» Μέρκελ και Σόιμπλε: Έχουμε ήδη μία Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων

Ο Σουλτς «καρφώνει» Μέρκελ και Σόιμπλε: Έχουμε ήδη μία Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων

Το «αντίπαλον δέος» της Μέρκελ «απαντά» στην καγκελάριο, που δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός ευρωζώνης», κατακεραυνώνοντας την πολιτική του Βερολίνου - «Υπάρχουν χώρες που είναι ήδη εντός ευρώ και θα ήθελαν να πετάξουν κάποιον έξω» λέει μέ νόημα

Ο Σουλτς «καρφώνει» Μέρκελ και Σόιμπλε: Έχουμε ήδη μία Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων
Η προεκλογική εκστρατεία στην Γερμανία βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς
, δεν χάνει καμία ευκαιρία να ίχνει ότι δικαίως προβάλλει ως το ιδανικό αντίβαρο στη νέα υποψηφιότητα της καγκελαρίου
Άνγκελα Μέρκελ.

Κλείσιμο
Έτσι, παίρνοντας αφορμή από την χθεσινή δήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία τόνισε ότι η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενιαία και πως «δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός ευρωζώνης», στέλνοντας μήνυμα ακόμα και στον ίδιο τον υπουργό των Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
, ο οποίος συνεχίζει να θέτει μετ' επιτάσεως το ζήτημα του Grexit, ο Μάρτιν Σουλτς βγήκε στην αντεπίθεση, «καρφώνοντας» ουσιαστικά και τους δύο για την πολιτική που ακολουθούν και τις συνέπειές της -με αποκορύφωμα την περίπτωση της Ελλάδας.

«Έχουμε ήδη μία Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων» τόνισε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, σε δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ως σχετικά παραδείγματα τη Συνθήκη Σένγκεν, το ευρώ και την ενισχυμένη συνεργασία.

«Υπάρχουν χώρες που θέλουν να μπουν στο ευρώ, άλλες οι οποίες είναι ήδη εντός και θα ήθελαν να πετάξουν έξω κάποιον... Και άλλοι, επίσης, οι οποίοι προσπαθούν να καταφέρουν να μην τους πετάξουν έξω» είπε ακόμη ο υποψήφιος της γερμανικής κεντροαριστεράς.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, o Μάρτιν Σουλτς θέλησε και να καταστήσει σαφές ότι «από την στιγμή που η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων ήδη υπάρχει, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποτέλεσε πάντα μια λύση για τα προβλήματά μας ή αν κάποιες φορές ήταν, αντιθέτως, η αιτία των προβλημάτων αυτών».

Στη δήλωσή του στην ανταποκρίτρια της La Repubblica στο Βερολίνο, ο Σουλτς τόνισε επίσης ότι «η Ιταλία πρέπει να τύχει κάθε δυνατής στήριξης».

«Ο Μάρτιν Σουλτς έχει κάνει σκόνη την καγκελάριο στα γκάλοπ, το κόμμα του κέρδισε δέκα μονάδες μέσα σε δέκα ημέρες και άφησε πίσω του τους Χριστιανοδημοκράτες» υπογράμμισε εξάλλου η Ιταλίδα δημοσιογράφος σε σχόλιό της. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης