Σε ανασχηματισμό μετά την ήττα προχώρησε ο Σαρκοζί

Σε ανασχηματισμό μετά την ήττα προχώρησε ο Σαρκοζί

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, την επομένη της μεγάλης ήττας της Δεξιάς στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, απομακρύνοντας έναν από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς του, τον υπουργό Εργασίας, Ξαβιέ Νταρκός, ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία...

Έκκληση Σαρκοζί  για μια “μεγάλη  Αμερική”!

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, την επομένη της μεγάλης ήττας της Δεξιάς στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, απομακρύνοντας έναν από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς του, τον υπουργό Εργασίας, Ξαβιέ Νταρκός, ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Ο πρωθυπουργός Φιγιόν παραμένει στη θέση του ενώ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τιμωρήθηκε για τα κακά αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές και αντικαταστάθηκε από τον υπουργό Προϋπολογισμού , Ερίκ Γουέρθ τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ένας πιστός πολιτικός στον πρώην πρόεδρο Σιράκ, ο Φρανσουά Μπαρόν.

Τέλος ο κ. Σαρκοζί έβαλε στην κυβέρνηση και έναν πιστό στον αιώνιο εχθρό του τον πρώην πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Πρόκειται για τον βουλευτή Ζορζ Τρόν που αναλαμβάνει υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, μια κίνηση που δείχνει σαφώς ότι ο κ. Σαρκοζί επιθυμεί να συνενώσει όλες τις δεξιές ομάδες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης