Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν 30χρονη επειδή βγήκε από το σπίτι χωρίς τον άντρα της

Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν 30χρονη επειδή βγήκε από το σπίτι χωρίς τον άντρα της

Σύμφωνα με τους νόμους των Ταλιμπάν απαγορεύεται να βγαίνουν οι γυναίκες από το σπίτι χωρίς την συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους

Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν 30χρονη επειδή βγήκε από το σπίτι χωρίς τον άντρα της
Με την ζωή της πλήρωσε την έξοδο από το σπίτι της, προκειμένου να ψωνίσει απαραίτητες προμήθειες, μια 30χρονη γυναίκα σε απομονωμένο χωριό του Αφγανιστάν, καθώς η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν από το 1998. Η 30χρονη γυναίκα από το χωριό Latti της επαρχίας Sar-e-Pul έγινε στόχος των Ταλιμπάν, όταν πήγε στην αγορά να ψωνίσει χωρίς τον σύζυγό της, ο οποίος λείπει στο Ιράν.

Η άτυχη γυναίκα αποκεφαλίστηκε από μια ομάδα ένοπλων ανδρών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Middle East Press, καθώς, σύμφωνα με τους νόμους των Ταλιμπάν απαγορεύεται οι γυναίκες να βγαίνουν έξω χωρίς μπούρκα και χωρίς την συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους. Επίσης, στις περιοχές του Αφγανιστάν που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία και την μόρφωση.

Κλείσιμο


Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν δώσει σκληρές μάχες για τα δικαιώματά τους, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001, εκφράζονται φόβοι ότι αυξάνεται η βία εναντίον τους. Νωρίτερα, αυτό τον μήνα, πέντε γυναίκες εργαζόμενες στην ασφάλεια του αεροδρομίου στην πόλη Κανταχάρ, δολοφονήθηκαν από άγνωστους ένοπλους άνδρες καθ' οδόν προς την δουλειά τους.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κανταχάρ δήλωσε ότι οι πέντε γυναίκες είχαν προσληφθεί από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για να ελέγχουν στο αεροδρόμιο τις γυναίκες που ταξιδεύουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης