Δικαστής σε θύμα βιασμού: «Θα μπορούσες να είχες κρατήσει τα γόνατά σου κλειστά»

Δικαστής σε θύμα βιασμού: «Θα μπορούσες να είχες κρατήσει τα γόνατά σου κλειστά»

Την απομάκρυνση του Καναδού δικαστή από την θέση του ζητά η αρμόδια δικαστική επιτροπή μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε

Δικαστής σε θύμα βιασμού: «Θα μπορούσες να είχες κρατήσει τα γόνατά σου κλειστά»
Την απομάκρυνση του Καναδού δικαστή, που προέβη σε σεξιστικές εκφράσεις απέναντι σε θύμα βιασμού ζητά ομόφωνα η δικαστική επιτροπή. Ο Robert Camp κατά τη διάρκεια δίκης που έλαβε χώρα το 2014, φέρεται να είπε στο θύμα ότι «θα μπορούσε να κρατήσει τα γόνατά της κλειστά» για να αποφύγει την εναντίον της σεξουαλική επίθεση ενώ μεταξύ των άλλων σχολίων που έκανε, δήλωσε πως «το σεξ και ο πόνος πολλές φορές πάνε μαζί».

Το θύμα αποκαλύπτοντας ότι βιάστηκε στον νιπτήρα του μπάνιου, άκουσε τον δικαστή να της λέει« ευθαρσώς» πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προληφθεί απλώς, «αν βύθιζε τα οπίσθια της στην λεκάνη».

Η συμπεριφορά αυτή του δικαστή, όπως είναι φυσικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και θεωρήθηκε  τόσο από τα θύματα όσο και από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι συνιστά σεξουαλική προσβολή.

Κλείσιμο
«Με έκανε να μισώ τον εαυτό μου», ήταν η αντίδραση του θύματος, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως αρκετές φορές σκέφτηκε να βάλει τέλος στην ζωή της, συνέπεια της αντιμετώπισης που είχε από τον δικαστή Camp.

Το θέμα μάλιστα πήρε ευρείες διαστάσεις με την ίδια την υπουργό Δικαιοσύνης του Καναδά να παρεμβαίνει και να καταγγέλλει το περιστατικό στο Εθνικό Συμβούλιο Δικαστών. 

Ενώ, αρχικά, ο δικαστής Camp  αθωώθηκε των κατηγοριών εν συνεχεία η απόφαση αυτή ακυρώθηκε και αναμένεται νέα απόφαση τον Ιανουάριο, με το δικαστικό συμβούλιο, ωστόσο, να είναι καταπέλτης ζητώντας την απομάκρυνσή του από το σώμα.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο αναφέρει: «Καταλήξαμε ότι η συμπεριφορά του δικαστή ήταν προδήλως και βαθιά προκλητική για την έννοια της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και αμεροληψίας της δικαιοσύνης, υπονομεύοντας το ρόλο του δικαστή, και καθιστώντας τον ανίκανο να εκτελέσει τα καθήκοντά του, στα μάτια του κόσμου».

Από την πλευρά του ο δικαστής αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας συμβουλεύτηκε ανώτερο δικαστή, ψυχολόγο και ειδικό σε νομικά θέματα σεξουαλική επίθεσης ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος αποκαλύπτοντας ότι: «Δεν υπήρξα ο καλός δικαστής που νόμιζα πως ήμουν» και  πρόσθεσε πως η συμπεριφορά του στην εν λόγω υπόθεση  ήταν «αγενής» και «περιπαιχτική».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης