Μέι από Ινδία: Η Βρετανία δεν θα γυρίσει την πλάτη της στον κόσμο μετά το Brexit

Μέι από Ινδία: Η Βρετανία δεν θα γυρίσει την πλάτη της στον κόσμο μετά το Brexit

Αν και η Βρετανία δεν μπορεί να υπογράψει διμερείς εμπορικές συμφωνίες όσο παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μάλλον μέχρι το 2019, η επίσκεψη της Μέι ερμηνεύεται ως κίνηση για την τοποθέτηση των θεμελίων λίθων της μετά την ΕΕ εποχή για τη χώρα της

Μέι από Ινδία: Η Βρετανία δεν θα γυρίσει την πλάτη της στον κόσμο μετά το Brexit
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προβάλλει τη χώρα της ως πρωταθλήτρια του ελεύθερου εμπορίου κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στην Ινδία με στόχο την προετοιμασία του εδάφους για μία διμερή εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης εκτός της Ευρώπης από την άφιξή της στη Ντάουνινγκ Στριτ τον Ιούλιο, η Τερέζα Μέι υποσχέθηκε ότι η χώρα της «δεν θα γυρίσει την πλάτη στον κόσμο», μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κλείσιμο
«Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει ο πιο δραστήριος, ο πιο παθιασμένος πρωταθλητής των ελεύθερων συναλλαγών στον κόσμο», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός απευθυνόμενη σε ομάδα βιομηχάνων στο Νέο Δελχί.

«Το ελεύθερο εμπόριο δημιουργεί ένα κύμα που παρασύρει όλα τα καράβια... δημιουργεί θέσεις εργασίας, αυξάνει τις επενδύσεις, βελτιώνει την παραγωγικότητα, αλλάζει την ποιότητα ζωής και ανοίγει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες», είπε.

Αν και η Βρετανία δεν μπορεί να υπογράψει διμερείς εμπορικές συμφωνίες όσο παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μάλλον μέχρι το 2019, η επίσκεψη της Μέι ερμηνεύεται ως κίνηση για την τοποθέτηση των θεμελίων λίθων της μετά την ΕΕ εποχή για τη χώρα της.

Ο εντοπισμός των σημείων σύγκλισης ανάμεσα στο Λονδίνο και το Νέο Δελχί «δεν απαιτεί να περιμένουμε μέχρι να έχουμε φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε.

Ο Λίαμ Φοξ, υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, που είναι νέο πόστο, συνοδεύει την πρωθυπουργό και θα συναντηθεί με την Ινδή ομόλογό του Νιρμάλα Σιταραμάν.

Εάν τα πλεονεκτήματα από μία συμφωνία ελευθερίου εμπορίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αναδυόμενη οικονομική δύναμη του 1,25 δισεκατομμυρίου κατοίκων είναι εν δυνάμει τεράστια, το εγχείρημα αναμένεται να είναι δύσκολο.

Γνωστή για το βαρύ γραφειοκρατικό και το πολυδαίδαλο τελωνειακό της σύστημα , η Ινδία διαπραγματεύεται ήδη εδώ και μία δεκαετία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μία παρόμοια συμφωνία, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Με την αποχώρησή του από την ΕΕ, «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την Ινδία», θριαμβολογεί η εφημερίδα Hindustan Times στο σημερινό της φύλλο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης