Ομπάμα: Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του πλανήτη

Ομπάμα: Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του πλανήτη

Προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για τα πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες

Ομπάμα: Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του πλανήτη
«Το μέλλον αυτού του κόσμου κρίνεται σε αυτές τις εκλογές».

Με τα λόγια αυτά, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προσπαθεί να συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, πέντε μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και στη συνέχεια επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς τον επικεφαλής του FBI, Tζέιμς Κόμεϊ. 

Ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στις ΗΠΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον αφού, όπως είπε, διακυβεύεται η τύχη όχι μόνο της αμερικανικής δημοκρατίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. 

Κλείσιμο
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην πολιτεία - κλειδί της Βόρειας Καρολίνας, ο Ομπάμα προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για τα πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες.

«Η μοίρα της δημοκρατίας μας είναι στα χέρια σας. Η μοίρα του κόσμου ταλαντεύεται κι εσύ, Βόρεια Καρολίνα, πρέπει να διασφαλίσεις ότι θα ωθήσεις τον πλανήτη προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μπορεί να μην κρίνομαι εγώ στην κάλπη, αλλά κρίνεται η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια, η πρόοδος, η  δημοκρατία μας», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

     
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του σε αμερικάνικη ιστοσελίδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τη πρώτη του αντίδραση για την ανακίνηση του θέματος των προσωπικών e-mails της Κλίντον, επέκρινε εμμέσως τον αρχηγό του FBI, Τζέημς Κόμεϊ για την στάση του.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολούθησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία και, ενώ ο διευθυντής του FBI δέχεται καταιγισμό επικριτικών σχολίων από τους Δημοκρατικούς, ο Ομπάμα επεσήμανε ότι είναι σημαντικό οι κυβερνητικές έρευνες να μην αφήνουν περιθώριο για υπαινιγμούς ή υπόνοιες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα NowThisNews", ο Ομπάμα είπε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία των ερευνών. Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης