Εκλογές ΗΠΑ: Το κλίμα αβεβαιότητας «κλονίζει» τις χρηματαγορές

Εκλογές ΗΠΑ: Το κλίμα αβεβαιότητας «κλονίζει» τις χρηματαγορές

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών έχει ταυτιστεί με τη σταθερότητα στις διεθνείς οικονομικές και επενδυτικές αγορές, σε αντίθεση με τον Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Το κλίμα αβεβαιότητας «κλονίζει» τις χρηματαγορές
Η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, πέντε ημέρες πριν από τη διεξαγωγή τους, προβληματίζει τις χρηματαγορές, αλλά και τους επενδυτές, που αρχίζουν πλέον να συμπεριλαμβάνουν στους σχεδιασμούς τους, και το ενδεχόμενο προεδρικής εκλογικής του Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη.

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών έχει ταυτιστεί με τη σταθερότητα στις διεθνείς οικονομικές και επενδυτικές αγορές, σε αντίθεση με το κλίμα ανησυχίας που καλλιεργείται μεταξύ των επενδυτικών κύκλων, γύρω από το ενδεχόμενο μιας προεδρικής εκλογής του Τραμπ. Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές των μετοχών, αλλά και η ισοτιμία του δολαρίου μειώθηκε χθες, ενώ αυξήθηκαν οι τιμές του χρυσού, αλλά και η ισοτιμία του ελβετικού φράγκου.

Παράλληλα, η μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, έκανε πιο ανταγωνιστικές τις αγορές για το πετρέλαιο, το οποίο τιμολογείται στο αμερικανικό νόμισμα, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να αυξηθούν σήμερα, ωθούμενες κι από μία επίθεση σε πετρελαϊκό αγωγό στη Νιγηρία, η οποία ενδέχεται να μειώσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της χώρας.

Ο Τραμπ έχει εξαγγείλει το διαχωρισμό του επενδυτικού σκέλους από το εμπορικό σκέλος στις δραστηριότητες των τραπεζών στην περίπτωση προεδρικής εκλογής του, εντείνοντας την ανησυχία μεταξύ των τραπεζιτών στις ΗΠΑ. Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να έχει απορρίψει σχετικές προτάσεις αντιπροτείνοντας αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης