Βαγδάτη απειλεί Άγκυρα: Αν εισβάλετε στο Ιράκ θα διαμελιστεί η Τουρκία!

Βαγδάτη απειλεί Άγκυρα: Αν εισβάλετε στο Ιράκ θα διαμελιστεί η Τουρκία!

«Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του Ιράκ περισσότερο από εμάς» απάντησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Βαγδάτη απειλεί Άγκυρα: Αν εισβάλετε στο Ιράκ θα διαμελιστεί η Τουρκία!
Έντονη είναι η κόντρα μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ μόλις μία ημέρα μετά τα τουρκικά άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα που έφτασαν στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών. Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντάρ ελ-Ιμπαντί, αμέσως μετά την μεταφορά της στρατιωτικής δύναμης της Τουρκίας στα σύνορα με την χώρα του λέγοντας χαρακτηριστικά «Το Ιράκ δεν επιθυμεί πόλεμο με την Τουρκία, αλλά είμαστε έτοιμη για αυτό αν χρειαστεί. Μια εισβολή στο Ιράκ θα οδηγήσει σε διαμελισμό της Τουρκίας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία αν βρεθούμε αντιμέτωποι. Θα την χαρακτηρίσουμε εχθρό και θα συμπεριφερθούμε ανάλογα
»

Άμεση όμως ήταν και η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούτσογλου. Προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ:

Κλείσιμο
«Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του Ιράκ περισσότερο από εμάς. Αυτό είναι το μήνυμα μας προς εκείνους που είχαν τάσεις απόσχισης με τον πιο δυνατό τρόπο. Η σταθερότητα και η ασφάλεια του Ιράκ για εμάς είναι τόσο σημαντική όσο και η δική μας.

Εκτός από αυτό, εάν διαθέτεις ισχύ, γιατί παρέδωσες την Μουσούλη σε τρομοκρατικές οργανώσεις; Αν είσαι τόσο ισχυρή χώρα γιατί το ΡΚΚ κατέχει τόσα χρόνια τα εδάφη σου; Αδυνατείς να αντιμετωπίσεις μια τρομοκρατική οργάνωση, είσαι αδύναμη και επιχειρείς να πουλήσεις νταϊλίκι. Αυτά για εμάς είναι άνευ περιεχομένου. Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι θα λάβουμε τα δικά μας μέτρα.

Και τώρα τα παίρνουμε.
” δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης