Ολάντ: Η «ζούγκλα» του Καλαί θα διαλυθεί οριστικά

Ολάντ: Η «ζούγκλα» του Καλαί θα διαλυθεί οριστικά

Πρέπει να «διαλυθεί εντελώς και οριστικά» ο τεράστιος καταυλισμός της λεγόμενης «Ζούγκλας», όπου στοιβάζονται από 7.000 έως 10.000 μετανάστες, δήλωσε 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που επισκέπτεται για πρώτη φορά σήμερα το Καλαί στη βόρεια Γαλλία δήλωσε ότι πρέπει να "διαλυθεί εντελώς και οριστικά" ο τεράστιος καταυλισμός της λεγόμενης "Ζούγκλας", όπου στοιβάζονται από 7.000 έως 10.000 μετανάστες.

"Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους", πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους ζητώντας επίσης από τους Βρετανούς "να αναλάβουν το μέρος που τους αναλογεί" για την επίλυση του προβλήματος. Ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών αυτών που έφθασαν από τη Συρία, την Ερυθραία και το Σουδάν θέλουν να φθάσουν στη Βρετανία.

"Θέλω να εκφράσω την αποφασιστικότητά του για το ότι θέλω να δω τις βρετανικές αρχές να αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική προσπάθεια που η Γαλλία επιτελεί εδώ και θα συνεχίσει να επιτελεί αύριο", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

"Δεν σημαίνει ότι επειδή η Βρετανία πήρε μια κυρίαρχη απόφαση, αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη Γαλλία", τόνισε υποδηλώνοντας την ψήφο υπέρ του Brexit και τις διμερείς συμφωνίες του Τουκέ, οι οποίες μετατόπισαν στο Καλαί τα βρετανικά σύνορα.

Η γαλλική δεξιά, έχοντας αρχίσει την εκστρατεία για τις προκριματικές εκλογές ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, άδραξε την ευκαιρία με το θέμα της μετανάστευσης και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της εναντίον της πολιτικής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ που επί μακρόν παρέμενε σιωπηλός για το πολύ ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, τις τελευταίες ημέρες ασχολείται εμφανώς με το θέμα αυτό, μεταβαίνοντας σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών το Σάββατο, στην κεντρική Γαλλία και με την σημερινή επίσκεψη στο Καλαί.

Όπως και ο αντίπαλός του της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πήγε στο Καλαί στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο Ολάντ δεν θα μεταβεί στον καταυλισμό της "Ζούγκλας" όπου επικρατεί μεγάλη ένταση.

Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά στον καταυλισμό, με μετανάστες που διαμένουν σε αυτόν να πολλαπλασιάζουν τις προσπάθειες διέλευσης στη Βρετανία, παρά τους κινδύνους. Δώδεκα μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή αυτή από την αρχή της χρονιάς, οι πέντε μεταξύ αυτών παρασύρθηκαν από διερχόμενα οχήματα κοντά στο λιμάνι.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πρόσφατα να καταστρέψει τον καταυλισμό της "ζούγκλας" πριν από τον χειμώνα και να κατανείμει τους πρόσφυγες σε κέντρα υποδοχής που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Χρυσαυγίτης

Φυσικά θα διαλυθεί εντελώς και οριστικά! Μόλις έρθει η Λεπέν!

SETH

Kι ο Αλέξης έτσι έλεγε για την Ειδομένη και το Ελληνικό...

SEND BONGO BACK TO CONGO

Ως κι ο κουραμπιές ο Ολάντ ξύπνησε! Μόνο στην τριτοκοσμική συριζΕλλάδα, συναντά κανείς τέτοια σκανδαλώδη ανοχή και υποστήριξη στις αγέλες των λάθρο. Στην Γαλλία βέβαια, δεν εξουσιάζουν οι ΜΚΟ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

19571510

Η προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία δεν τελείωσε στην πραγματικότητα ποτέ και η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν καθησυχάζει τις αγορές που είναι εξαιρετικά νευρικές ήδη από την περασμένη εβδομάδα

19570428

Περίπου 5.000 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ακροδεξιού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) για την αντικυβερνητική διαδήλωση της Κυριακής - Πενταπλάσιοι ήταν οι αντι-διαδηλωτές

italia_kuvernisi_arthro3

Είχε διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ - Είναι αβέβαιο αν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης - Λουίτζι Ντι Μάιο στη Rai: Θα ζητήσω να κινηθεί σε βάρος του Ματαρέλα η διαδικασία για εσχάτη προδοσία

36
mattarella_arthro

Τους λόγους για τους οποίους είπε «όχι» στον Κόντε εξήγησε ο Ιταλός πρόεδρος και πρόσθεσε: Η επιλογή Σαβόνα στο υπουργείο Οικονομικών  θα μπορούσε να προκαλέσει την έξοδο της Ιταλίας από το Ευρώ