Σουλτς: Κίνδυνος για όλον τον κόσμο ο Τραμπ

Σουλτς: Κίνδυνος για όλον τον κόσμο ο Τραμπ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει ανήσυχος και για την κατάσταση της Ευρώπης και αναμένει από την ΕΕ των 27 σαφές μήνυμα ότι θα παραμείνουν ενωμένοι παρά τα προβλήματα

Σουλτς: Κίνδυνος για όλον τον κόσμο ο Τραμπ
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται Ευρώπη δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ενώ υποστηρίζει ότι του προξενεί φόβο η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή: Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών θεωρεί λανθασμένα τα όσα έκανε η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες», λέει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή έκδοση του Spiegel, εν όψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβας. Γι' αυτό και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προ των δαιμόνων το παρελθόντος, στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιταχθεί.

Κλείσιμο
Είπε επίσης ότι αναμένει «από την ΕΕ των 27 ένα σαφές μήνυμα ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι παρά τα προβλήματα και τα θέματα στα οποία διαφωνούμε. Το πόσο σημαντική είναι η συνοχή θα αποδειχθεί ήδη με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit».

Ο Σούλτς μίλησε επίσης για το φόβο τον οποίο του προξενεί η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ: «Στην περίπτωση αυτή θα κάθεται κάποιος ανεύθυνος σε μια θέση, η οποία απαιτεί μια μεγάλη δόση υπευθυνότητας. Ο Τράμπ δεν είναι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόβλημα, αλλά για όλον τον κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης