Ουγγαρία: Μη κυβερνητικές οργανώσεις καλούν σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό

Ουγγαρία: Μη κυβερνητικές οργανώσεις καλούν σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό

Περίπου 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: "Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατάξει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;"

Ουγγαρία: Μη κυβερνητικές οργανώσεις καλούν σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό
Ένα συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί 22 μη κυβερνητικές οργανώσεις κάλεσε σήμερα τους Ούγγρους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα που αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς το "απάνθρωπο".

"Αποφασίσαμε να κάνουμε εκστρατεία για να θεωρηθεί άκυρο αυτό το δημοψήφισμα: δεν επιτρέπει την προώθηση των κοινών αξιών μας, δεν έχει κανένα νόημα και είναι απάνθρωπο", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το συλλογικό όργανο στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων η Επιτροπή του Ελνσίκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ένας σύλλογος εκπαιδευτικών που είχε οργανώσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την περασμένη άνοιξη.

Περίπου 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις 2 Οκτωβρίου να απαντήσουν στο ερώτημα: "Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατάξει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;".

Το στρατόπεδο του "όχι", που στηρίζεται από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει με συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, για να θεωρηθεί έγκυρο το συμβουλευτικό δημοψήφισμα η συμμετοχή απαιτείται να ξεπεράσει το 50%. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Zavecz, το 54% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι "σίγουρα" θα ψηφίσει.
Κλείσιμο

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της καταγγέλλει μια "εκστρατεία τρόμου" και ένα "κλίμα μίσους" απέναντι στους μετανάστες.

Η Βουδαπέστη δεν δέχτηκε κανέναν πρόσφυγα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ. Περίπου 400.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν από το έδαφός της πέρσι και προωθήθηκαν σε άλλες χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, μέχρι που οι αρχές έκλεισαν με συρματοπλέγματα τα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης