Ισπανία: «Η βάρδια μου έληξε» είπε οδηγός τρένου και άφησε τους επιβάτες στα μισά της διαδρομής

Ισπανία: «Η βάρδια μου έληξε» είπε οδηγός τρένου και άφησε τους επιβάτες στα μισά της διαδρομής

Ο οδηγός υποστήριξε πως αν συνέχιζε μετά το πέρας της βάρδιας αυξανόταν ο κίνδυνος ατυχήματος 

 Ισπανία: «Η βάρδια μου έληξε» είπε οδηγός τρένου και άφησε τους επιβάτες στα μισά της διαδρομής
Στα κρύα του λουτρού έμειναν 100 περίπου επιβάτες στην Ισπανία που επέβαιναν στο τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Σανταντέρ - Μαδρίτη, όταν δύο ώρες μετά την αναχώρησή του ο οδηγός του τρένου τράβηξε χειρόφρενο στη μέση της διαδρομής επειδή... έληξε η βάρδιά του.

Το τρένο αναμενόταν να φτάσει στην Μαδρίτη στις 23:15 την Τρίτη αλλά καθυστέρησε να φύγει από το Σανταντέρ και έτσι για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστή ο οδηγός της αμαξοστοιχίας αποφάσισε να σταματήσει έξω από το χωριό Οσόρνο γύρω στις 21:30 επειδή όπως είπε σχόλασε.

'Έτσι, ο οδηγός έσβησε τη μηχανή και κατέβηκε από το τρένο αφήνοντας τους 109 επιβάτες στη μέση της διαδρομής χωρίς να ενδιαφερθεί αν υπάρχει κάποιος άλλος οδηγός για να τον αντικαταστήσει.
 
Κλείσιμο
Οι επιβάτες ανέφεραν ότι τους ενημέρωσαν πως η καθυστέρηση οφειλόταν σε «τεχνικά προβλήματα» ενώ λίγο αργότερα  πληροφορήθηκαν ότι ο οδηγός δεν μπορούσε να συνεχίσει παραπάνω ώρες από αυτές που όριζε η βάρδιά του, διότι αυξανόταν ο κίνδυνος να προκληθεί κάποιο ατύχημα. 

Ο κρατικός φορέας σιδηροδρομικών Renfe αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους επιβάτες και να δρομολογήσει άλλο τρένο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες ενώ παράλληλα διέταξε εσωτερική έρευνα.

Τελικά οι δυσαρεστημένοι επιβάτες έφθασαν στον τελικό προορισμό γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης