Δεν είμαι αλκοολικός δηλώνει ο Γιούνκερ «κατεβάζοντας» τέσσερα ποτήρια σαμπάνια

Δεν είμαι αλκοολικός δηλώνει ο Γιούνκερ «κατεβάζοντας» τέσσερα ποτήρια σαμπάνια

Ο επικεφαλής της Κομισιόν έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης δεχόμενος έντονη κριτική ότι καταναλώνει συχνά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ

Δεν είμαι αλκοολικός δηλώνει ο Γιούνκερ «κατεβάζοντας» τέσσερα ποτήρια σαμπάνια
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ο ίδιος έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης δεχόμενος έντονη κριτική ότι καταναλώνει συχνά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, τα τελευταία χρόνια κύκλοι των Βρυξελλών διαδίδουν ότι ο κ. Γιούνκερ έχει εθισμό στο ποτό ενώ διπλωματική πηγή ανέφερε ότι «πίνει κονιάκ για πρωινό».  

Ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε στη συμπεριφορά που είχε κατά την υποδοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου του 2015. Τότε είχε καλωσορίσει τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν αποκαλώντας τον «δικτάτορα» ενώ λίγο πιο πριν του είχε δώσει ένα παιχνιδιάρικο χαστούκι στο μάγουλο.

«Ο δικτάτορας έρχεται» είχε πει τότε ο κ. Γιούνκερ χαρακτηριστικά με τον  Βίκτορ Ορμπάν να είναι εμφανώς σοκαρισμένος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να κοιτάει τον κ. Γιούνκερ εμφανώς στενοχωρημένος.
Κλείσιμο

«Τον Ορμπάν πάντα τον αποκαλώ έτσι, είναι το στυλ μου. Όποιος σπάει το κλίμα σοβαροφάνειας, αποκαλείται τρελός ή αλκοολικός. Πιστεύετε ότι θα διατηρούσα το αξίωμά μου εάν έπινα κονιάκ για πρωινό; Το όλο θέμα με στενοχωρεί βαθιά και έχει οδηγήσει ακόμη και τη γυναίκα μου να με ρωτά εάν ψεύδομαι, καθώς στο σπίτι δεν πίνω», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ στη συνέντευξή.



Παράλληλα, δικαιολογώντας το ενίοτε ασταθές βάδισμά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι έχει ένα πρόβλημα με το αριστερό του πόδι το οποίο οφείλεται σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που είχε το 1989 και από το οποίο κινδύνευσε η ζωή του αφού παρέμεινε τρεις εβδομάδες σε κώμα, και στη συνέχεια, έξι μήνες σε αναπηρική καρέκλα.

Ωστόσο, η βρετανική Telegraph σχολιάζει πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Liberation ο κ. Γιούνκερ κατανάλωσε τέσσερα ποτήρια σαμπάνια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης