Βρετανία: Αναζήτουνται 20 νεαροί για ρατσιστική επίθεση σε Πολωνό

Βρετανία: Αναζήτουνται 20 νεαροί για ρατσιστική επίθεση σε Πολωνό

Ο 28χρονος Πολωνός υπήκοος ξυλοκοπήθηκε και γρονθοκοπήθηκε από μια ομάδα εφήβων στο Λιντς

Βρετανία: Αναζήτουνται 20 νεαροί για ρατσιστική επίθεση σε Πολωνό
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη (13/9) πως καταζητεί 20 νεαρούς που τραυμάτισαν σοβαρά έναν Πολωνό, σε μια επίθεση που φέρεται να είχε ρατσιστικά κίνητρα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εγκλημάτων μίσους με θύματα υπηκόους χωρών της ανατολικής Ευρώπης που έχουν σημειωθεί στην χώρα έπειτα από την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Ο 28χρονος Πολωνός υπήκοος ξυλοκοπήθηκε και γρονθοκοπήθηκε από μια ομάδα εφήβων στο Λιντς της βόρειας Βρετανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Από την επίθεση, που συνέβη την Παρασκευή το βράδυ, ο άνδρας υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Η αστυνομία τόνισε πως το περιστατικό πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ρατσιστικά κίνητρα, εξαιτίας των σχολίων που έκαναν οι δράστες, μια ομάδα αγοριών ηλικίας 16 έως 18, στο θύμα και στους φίλους του.

Κλείσιμο
"Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες, ιδιαίτερα την τοπική πολωνική κοινότητα, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε περιστατικά μίσους αυτού του είδους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη", τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής του δυτικού Γιορκσάιρ, Πολ Μάνι, σε ανακοίνωση του.

Ο Μάνι επισήμανε πως οι αξιωματικοί αντιμετωπίζουν την επίθεση ως «ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι ως μια ένδειξη εξελισσόμενου ζητήματος μίσους στην περιοχή».

Έπειτα από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όπου το θέμα της μετανάστευσης είχε αναδειχθεί σε ένα από τα βασικά ζητήματα, και την επικράτηση της απόφασης για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει καταγραφεί μια εκτόξευση στα εγκλήματα μίσους σε όλη την Βρετανία.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό της, σημειώθηκε αύξηση τέτοιων εγκλημάτων 58%, με την αστυνομία να έχει καταγράψει περισσότερα από 14.000 αντίστοιχα εγκλήματα κατά την περίοδο με αφετηρία μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα έως τα μέσα Αυγούστου.

Ενώ οι επιθέσεις μειώθηκαν προς το τέλος Αυγούστου, τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν μια αύξηση 14% σε σχέση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος. Τον Αύγουστο, έξι έφηβοι συνελήφθησαν με την υποψία ότι δολοφόνησαν έναν Πολωνό άνδρα σε ένα φερόμενο έγκλημα μίσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης