Συναγερμός στη Γερμανία: Σύροι θα εκτελούσαν «συμβόλαια θανάτου» στο όνομα του Ισλάμ

Συναγερμός στη Γερμανία: Σύροι θα εκτελούσαν «συμβόλαια θανάτου» στο όνομα του Ισλάμ

Στην τρομοκρατική ομάδα που αιματοκύλισε το Μπατακλάν οι τρεις συλληφθέντες

Συναγερμός στη Γερμανία: Σύροι θα εκτελούσαν «συμβόλαια θανάτου» στο όνομα του Ισλάμ
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας σε προσφυγικούς καταυλισμούς στα κρατίδια Schleswig-Holstein και Κάτω Σαξονία.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜE επισημαίνοντας πως, πρόκειται για τρία νεαρά άτομα τα οποία συνελήφθησαν με την κατηγορία των διασυνδέσεων με το Ισλαμικό Κράτος. 

Πρόκειται για τους 17χρονο Μahir Αl-Η,τον 26χρονο Μohamed A. και τον 18χρονο Ιmbrahim Μ. και οι τρεις από τη Συρία. 
Κλείσιμο

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», οι συλληφθέντες φέρονται να μετέβησαν στη Γερμανία για να εκτελέσουν «συμβόλαια θανάτου» κατόπιν εντολών του Ισλαμικού Κράτους.  

Στην ομάδα που αιματοκύλισε το Μπατακλάν οι τρεις συλληφθέντες

Στο μεταξύ και οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν συμμετείχαν στην τρομοκρατική ομάδα που αιματοκύλισε το Μπατακλάν και είχαν περάσει από τη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση των γερμανικών αρχών. 

Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας τε Μεζιέρ, οι τρεις νεαροί άνδρες είναι μέλη ενός τρομοκρατικού «πυρήνα εν υπνώσει». 

Τα διαβατήρια τους είχαν πλαστογραφηθεί όπως ακριβώς και τα διαβατήρια των τρομοκρατών που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Οι τρεις συλληφθέντες βρίσκονταν στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών επί μήνες. Και οι τρεις εισήλθαν στο γερμανικό έδαφος τον Νοέμβριο του 2015 και ανέμεναν να εκτελέσουν οδηγίες και συμβόλαια θανάτου. Οι συλληφθέντες έφτασαν από την Ράκκα της Συρίας στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Τουρκίας.  

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης ότι, οι νεαροί άνδρες , εκτός από τα πλαστά διαβατήρια που τους είχε δώσει  το Ισλαμικό Κράτος, είχαν μαζί τους μετρητά σε δολάρια Αμερικής και κινητά τηλέφωνα.  
  
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης