Τεχνικό λάθος η εξαφάνιση του Boeing της Air Algerie!

Τεχνικό λάθος η εξαφάνιση του Boeing της Air Algerie!

Προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Αλγερία - Η αναστάτωση φαίνεται ότι προκλήθηκε από λάθος της ιστοσελίδας καταγραφής πτήσεων Flight Radar 24 - Το Boeing 736 εξέπεμψε σήμα κινδύνου και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Τεχνικό λάθος η εξαφάνιση του Boeing της Air Algerie!
Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 736 της Air Algerie το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν στον αέρα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Αμέσως προκλήθηκε πανικός, ενώ πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο ακόμη και για ύπαρξη βομβιστή αυτοκτονίας εντός του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Αλγέρι με προορισμό τη Μασσαλία της Γαλλίας, ωστόσο, λίγη ώρα έπειτα από την απογείωσή του εξέπεμψε SOS. Τα ραντάρ έδειξαν πως το Boeing έκανε μια μια στροφή με κατεύθυνση το σημείο της απογείωσής του, ωστόσο, προτού καταφέρει να φτάσει εκεί, εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στα 7.000 πόδια.

Κλείσιμο
Τελικά, μία περίπου ώρα από τη στιγμή που τα ίχνη του Boeing χάθηκαν, έγινε γνωστό ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Αλγέρι και ότι η αναστάτωση περί εξαφάνισής του οφείλονταν σε τεχνικό λάθος που ξεκίνησε από την ιστοσελίδα καταγραφής πτήσεων Flight Radar 24, η οποία έχασε τα ίχνη του Boeing.

Και μπορεί να μην υπάρχει -ακόμη- κάποια επίσημη ανακοίνωση από την αεροπορική εταιρεία, ωστόσο, γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι επιβάτες του αεροπλάνου επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος στο Αλγέρι και από εκεί συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη Μασσαλία.

Το Boeing «εξαφανίστηκε» ενώ βρισκόταν στα 7.000 πόδια



Η πτήση AH1020 χάθηκε από τα ραντάρ





Οι πληροφορίες της πτήσης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης