Κάμερον: Το μεταναστευτικό έφερε το Brexit

Κάμερον: Το μεταναστευτικό έφερε το Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα πρέπει να επιτρέψουν στη βρετανική κυβέρνηση μεγαλύτερο περιθώριο αυτόνομων ελιγμών

Κάμερον: Το μεταναστευτικό έφερε το Brexit
Στην τελευταία του παρουσία σε Σύνοδο Κορυφής (ή, έστω, σε δείπνο με τους υπόλοιπους 27 Ευρωπαίους ηγέτες και πρώην εταίρους του)
, ο
Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε έμφαση στην μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας απέδωσε την ήττα του «Bremain» στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου κυρίως στην ανησυχία του λαού του για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών. Συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα πρέπει να επιτρέψουν στη βρετανική κυβέρνηση μεγαλύτερο περιθώριο αυτόνομων ελιγμών, έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων της και της ροής μεταναστών στο έδαφος της χώρας. 

Κλείσιμο
Κατά τον Ντέιβιντ Κάμερον ο παράγοντας που έκρινε την έκβαση του δημοψηφίσματος περί Brexit ήταν το μεταναστευτικό ζήτημα και η αγωνία εκατομμυρίων Βρετανών για την μαζική εισβολή αλλοδαπών. Απευθυνόμενος τόσο στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ,
τον πρόεδρο της Γαλλίας,
Φρανσουά Ολάντ αλλά και σε καθέναν από τους 27 ηγέτες της ΕΕ, ο Κάμερον εξήγησε ότι, σύμφωνα με τη δική του γνώμη, η βαριά οικονομική ζημία της αποχώρησης από την ΕΕ μέτρησε στη συνείδηση των Βρετανών πολιτών, απλώς το ζήτημα της απεριόριστης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών επηρέασε καθοριστικά την τελική τους απόφαση.

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία και έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας στο Λονδίνο, συγκεντρώθηκαν την Τρίτη μερικές χιλιάδες πολίτες, διαδηλώνοντας κατά του Brexit. «Όχι άλλα ψέμματα» και «καταψηφίστε» ήταν τα βασικά συνθήματα των συναθροισμένων, οι οποίοι καλούσαν τους βουλευτές να απορρίψουν, έστω και κατόπιν εορτής, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να μην κυρώσουν με την ψήφο τους την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης