Πάντοαν: Δεν μπορεί η ΕΕ να ασχολείται μόνο με τις τράπεζες

Πάντοαν: Δεν μπορεί η ΕΕ να ασχολείται μόνο με τις τράπεζες

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναθεωρηθούν, τώρα, οι κύριες προτεραιότητες και εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της ερχόμενης εβδομάδας θα έπρεπε να αλλάξει πορεία πλεύσης, με θεαματικό τρόπο

«Υπάρχει κίνδυνος αποσύνθεσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ασχολείται μόνον με τις τράπεζες», τονίζει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

«Πρέπει να σκεφθούμε ακόμη ότι μπορεί να μοιάζει αδύνατο. Υπάρχει να μείγμα στοιχείων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας επιπλέον ώθησης προς την αποσύνθεση. Υπάρχει βαθιά έλλειψη ικανοποίησης σε ότι αφορά την ασφάλεια, την οικονομία, την μετανάστευση: η απασχόληση και η ανάπτυξη βελτιώνονται, αλλά όχι με επαρκή τρόπο. Και υπάρχει η τάση να πιστεύει, κανείς, ότι οι εθνικές λύσεις είναι πιο αποτελεσματικές από τις ευρωπαϊκές», τονίζει ο Πάντοαν. Αναγνωρίζει, δε, σε ότι αφορά το τελευταίο αυτό σημείο πως «υπάρχει,δυστυχώς, μια δόση αλήθειας, εξαιτίας της ακαταλληλότητας των ευρωπαϊκών θεσμών».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναθεωρηθούν, τώρα, οι κύριες προτεραιότητες και εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της ερχόμενης εβδομάδας θα έπρεπε να αλλάξει πορεία πλεύσης, με θεαματικό τρόπο.

Η θέση της Ιταλίας, υπενθυμίζει ο Πάντοαν, είναι ότι « οι προτεραιότητες, στην φάση αυτή, αποτελούνται από την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ισότητα και την ευημερία. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να ασχολείται μόνον με τις τράπεζες. Τις σταθεροποιούμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε και με τους πολίτες», ώστε «οι πολίτες αυτοί να ξαναρχίσουν να σκέφτονται ότι η Ευρώπη είναι μια καλή ιδέα», δηλώνει ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι.

Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν διαπιστώνει ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλο αίτημα για επιστροφή της πολιτικής, με στόχο να επανασχεδιαστούν οι βασικές αρχές. Θεωρεί, δε, ότι « αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στον λαϊκισμό», και ότι «πρέπει να διαμορφωθεί και να βρει εφαρμογή η ιδέα μιας Ευρώπης διαφορετικής από αυτή στην οποία βρισκόμαστε».

«Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε αυτοκριτική και να συνδέσουμε καλύτερα την ανάπτυξη, την εργασία, την πρόνοια και την ισότητα», τονίζει ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών. Απαντώντας , τέλος, σε ερώτηση της Κοριέρε Ντέλα Σέρα, καθιστά σαφές πως παραμένει πεπεισμένος ότι «ο κύριος δρόμος για να μειωθεί το δημόσιο χρέος είναι η δημιουργία ανάπτυξης και απασχόλησης».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΕΞΩ ,ΜΑΚΡΥΑ

Η Ε.Ε ΕΓΙΝΕ ΚΛΑΠ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΤΙΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΜΑΖΕΨΗ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ,Η ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΗ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΚΗΝΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΕΝΤΙΩΣΗ Η ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΤΗΝ ΚΙΝΑ, Η ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ Η ΕΧΡΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΗΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΘΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΤΣΙΜΠΡΑ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 7.500 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΝΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΣΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΥΠΟΔΟΚΙΜΗΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ,Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΛΟΣ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΝΤΖΟΣΕ ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΚΥΛΙΣΟΥΝ ΟΜΑΛΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΗ ΒΙΖΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΑΣΜΗ Η ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΡΤΟΘΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΘΑ ΔΗΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ,ΣΟΥΛΤΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΟ'Ι'ΜΠΛΕ ΟΛΑΝΤ,ΑΥΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΗ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΤΟ ΞΥΛΩΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΡΤΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΙΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ofra

Μεταξύ των θυμάτων, μια έγκυος γυναίκα, περίπου τριάντα ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Ιερουσαλήμ όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες

nobelpeacepr

«Αυτό το βραβείο Νόμπελ δεν θα εξαφανίσει τις βιαιοπραγίες, ούτε τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών, των εγκύων γυναικών, των παιδιών, των βρεφών» σημείωσε η Νάντια Μουράντ σε δημοσιογράφους την παραμονή της τελετής απονομής