Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη -71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε.

Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη -71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε.

Ακολουθεί η Γαλλία με το 61% των πολιτών να έχει αρνητική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση 

Το 71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που διεξήχθη σε ευρωπαικές χώρες καταγράφοντας ενίσχυση τη δυσφορίας των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στις Βρυξέλλες.

Στην έρευνα που διενήργησε το αμερικανικό "Κέντρο Ερευνών Pew", καταγράφεται συνολικά μία οριακή πλειοψηφία που βλέπει με θετικό μάτι την Ε.Ε. 

Συγκεκριμένα το 51% των ερωτηθέντων στα κράτη μέλη της ΕΕ εκφράζουν θετική άποψη για την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αρνητική άποψη εκφράζει το 47% την ώρα που Ελλάδα και Γαλλία εμφανίζονται ως οι πιο δύσπιστες χώρες απέναντι στις  Βρυξέλλες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, η υποστήριξη στην ΕΕ είχε καμφθεί την περίοδο 2012-2013, μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, όμως είχε αντιστραφεί το 2014 και το 2015. 

Στην έρευνά του για το 2016, το Pew διαπιστώνει επιστροφή στην τάση αυτή .

Στην κορυφή των χωρών που έχουν αρνητική άποψη για την Ε.Ε εμφανίζεται η χώρα μας με ποσοστό 71%. Μόνο το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει θετική άποψη . Ακολουθεί η Γαλλία, με το 61% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει πως έχει αρνητική άποψη και το 38% θετική.

Στη Βρετανία, όπου σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε , το 48% βλέπει με άσχημο μάτι τις Βρυξέλλες  ενώ το 44% διάκειται θετικά.

Ισχυρότερη είναι η θετική γνώμη για την Ε.Ε στην Πολωνία όπου το 72% των πολιτών έχουν θετική γνώμη έναντι 22% που έχουν αρνητική και στην Ουγγαρία (61% έναντι 37%).


Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η σύγκριση της άποψης για την Ε.Ε ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των πολιτών "Αριστερά -Δεξιά". Σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία ή η Πολωνία, όσοι πολίτες είναι αριστερών πεποιθήσεων τείνουν να έχουν θετική άποψη για την ΕΕ.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Ισπανία, θετική άποψη στην ΕΕ έχουν όσοι δηλώνουν μετριοπαθείς ή ψηφίζουν Δεξιά. Τέλος, σε όλες τις χώρες της γηραιάς ηπείρου, οι νεότερες ηλικίες βλέπουν με πιο θετικό μάτι την Ε.Ε . Στη χώρα μας , το 37% των νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, έχει θετική γνώμη για την Ε.Ε ενώ για τους πολίτες ηλικίας πενήντα και άνω, το ποσοστό είναι 24%. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Νίκος

Ελληνική φέτα απο την Αφρική, Ελληνικό γιαούρτι απο την Τσεχία, μπλόκο παραγωγής στα ελληνικά ναυπηγεία, πωλήσεις όπλων και ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία που κατέχει παράνομα την μισή Κύπρο και απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, προσβολές και μνημόνια για την Ελλάδα. Φάτε Ευρώπη μέχρι να χορτάσετε

Νικολάκη...

Μέχρι το 2010, που πεφταν τα κονδύλια,δανειζόσουν παμφτηνα με ευρωπαικά επιτόκια, μέχρι τα μπούνια "είμαστε ευρωπαίοι , γιατί είμαστε Ελληνες!" διαβαζες! Τελικά σας αξίζει ο τσίπρας, την ώρα που κοτζαμ Ψινάκης με 2 μέρες ταξίδι έφερε λεφτά απο Κίνα! Δεν σου φταίει το παπλωμα , εσύ κοιμάσαι λάθος!

Μάνος

Αυτή η γερμανική Ευρώπη των συμφερόντων των τραπεζών και των πολυεθνικών που θέλει και 80 εκ. Τούρκων μέσα στην Ένωση πρέπει να διαλυθεί το ταχύτερο δυνατόν. Τα χρήματα απο τα πακέτα που αναφέρουν ορισμένοι πήγαν σε λίγες και συγκεκριμένες τσέπες, όπως και αυτά των μνημονίων και δυστυχώς τα πληρώνουμε τώρα όλοι.

Μάνο...

τα χωριά απο πού φτιάξανε νέες σπιταρώνες και σταυλους και αγοράσαν και τρακτέρ κι αγροτικά και άροτρα; Οι δρόμοι απο που φτιαχτήκαν-έστω κι έτσι- λοιπόν; Στο σχολείο της γειτονιάς μου λεει "κατασκευή με συμμετοχή Κοινοτικού Ταμείου Συνοχής ύχος 4 μύρια ευρώ"! Απο πού έγιεν αυτό το σχολείο; Καταλαβαίνω πως μερικοί θέλετε να σας πληρώνει η ΕΕ τα σπίτια, τις διακοπές, τα δάνεια, τον καφέ και το καθισιό, αλλά...οι εποχές περάσανε! και οι πρώην ανατολικές χώρες ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, όταν εμας τα πακέτα πηγαίναι σε "ενίσχυση ταμείων ΔΕΚΟ για εφάπαξ", σε "αποσημιώσεις πληγέντων απο σεισμό και θεομηνείες" κι όχι το να φτιαχτούν υποδομές για μελλοντική προσέλκυση επενδύσεων. Ακόμα και τα προγράμματα Σταζ του Πακη, με λεφτά δανεικά απο την ΕΕ έγιναν! Επειδή λοιπόν εσύ δε γουστάρεις άλλο ΕΕ, πάρε και πήγαινε στην Ρουμανία να ζήσεις! Εμάς που θέλουμε κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας, απο το Καρανίκα κλπ, επέτρεψέ μας να σας μαυρζιουμε!

Κλεμμένα αρχαία

Εγώ γιατί να πληρώσω τα χρέη μου, όταν υπάρχουν χιλιάδες ελληνικές αρχαιότητες κλεμμένες ή αγορασμένες επί Τουρκοκρατίας (άρα παράνομα) στα Παρίσια, στα Λονδίνα και σε όλα τα μουσεία της Ευρώπη;; Ολες αυτές οι αρχαιότητες, αν τις υπολογίσουμε σε χρήμα, είναι σαράντα φορές το χρέος της Ελλάδας! Γιατί να είμαι εγώ αυτή που χρωστάει και όχι αυτοί που δεν τα γυρίζουν πίσω; Οι πρώτοι ΚΛΕΦΤΕΣ είναι οι Ευρωπαίοι!

πατέρας προφήτειος

αυτοί είναι η συνέχεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αυτοί ανακάλυψαν τους αρχαίους φιλόσοφους αυτοί κάναν την αναγέννηση .Εσύ είσαι σαν τον εγγονό κάποιου πανεπιστημιακού που είναι ρακοσυλλέκτης και λέει θα με σέβεστε γιατί είμαι εγγονός κάποιου μεγάλου άντρα.

Γιατι?...

Γιατι?... Μήπως εσύ δούλεψες για τις αρχαιότητες ? Εσύ νεο-ελληνίδα έχεις μήπως φτιαξει τίποτα της προκοπής? Οι Αρχαίοι τα φτιάξανε και τ ααφήσανε κληρονομιά σ όλον τον κόσμό. Και καλά, που τα πήρανε (έστω τα κλέψανε ) πολιτισμένοι λαοί και κοσμούν τα μουσεία και δεν τα λεηλατήσανε οι ισλαμο-κουρσάροι της Μεσογείου. Στίς αρχαιότητες αυτές, αυτοι που τις διασώσανε έχουν μάλλον περισσότερα δικαιώματα απο σένα και απο όλους εμας τους άχαϊρευτους, που παριστάνουμε τους κληρονόμους , σώνει και καλά, των αρχαίων Ελλήνων. Οι αρχαίοι Ελληνες δεν τα φτιάξανε όλα αυτά για να ξεπληρώσουμε μ αυτά τα χρέη μας, επειδή έτυχε και γεννηθήκαμε στον ίδιο τόπο μ αυτους.

jinn

Όταν οι ελληνάρες απομυζούσαν τα 5 Μεσογειακά Προγράμματα, 4 Πακέτα Ντελόρ, 3 ΕΣΠΑ, ήταν καλή και θετική η Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα που ξύπνησαν οι κουτόφραγκοι Εταίροι μας, αντιδρούν...βρε ουστ!

Ελένη Λ.

Μονο οι λαικιστες, ψευτες Ελληνες που εχουν ευεργετηθει περισσοτερο απο την Ευρωπαικη Ενωση και την χρειαζονται περισσοτερο δεινουν αυτα τα αποτελεσματα. Ενας ψευτης λαος που ανεχεται τους τυχοδιωκτες συριζα-ανελ και δεν επετρεψε τις απαραιτητες μεταρυθμισεις θα εδινε τετοιο αποτελεσμα. Το σωστο ειναι παντα το αντιθετο απο οτι επιθυμει ο σοφος λαος.

Ακριβώς!

Ακριβώς . Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Είμαστε πραγματικά για πέταμα και το χειρότερο είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν μπορώ να καταλάβω... τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί ο "σοφός" ελληνικός λαός , ότι χωρίς την Ε.Ε. θα είχε καταντήσει πολύ χειρότερα απο Βενεζουέλα, ή και απο Συρία ενδεχόμενα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης