Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη -71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε.

Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη -71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε.

Ακολουθεί η Γαλλία με το 61% των πολιτών να έχει αρνητική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση 

Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη -71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε.
Το 71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που διεξήχθη σε ευρωπαικές χώρες καταγράφοντας ενίσχυση τη δυσφορίας των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στις Βρυξέλλες.

Στην έρευνα που διενήργησε το αμερικανικό "Κέντρο Ερευνών Pew", καταγράφεται συνολικά μία οριακή πλειοψηφία που βλέπει με θετικό μάτι την Ε.Ε. 

Συγκεκριμένα το 51% των ερωτηθέντων στα κράτη μέλη της ΕΕ εκφράζουν θετική άποψη για την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αρνητική άποψη εκφράζει το 47% την ώρα που Ελλάδα και Γαλλία εμφανίζονται ως οι πιο δύσπιστες χώρες απέναντι στις  Βρυξέλλες. 

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, η υποστήριξη στην ΕΕ είχε καμφθεί την περίοδο 2012-2013, μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, όμως είχε αντιστραφεί το 2014 και το 2015. 

Στην έρευνά του για το 2016, το Pew διαπιστώνει επιστροφή στην τάση αυτή .

Στην κορυφή των χωρών που έχουν αρνητική άποψη για την Ε.Ε εμφανίζεται η χώρα μας με ποσοστό 71%. Μόνο το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει θετική άποψη . Ακολουθεί η Γαλλία, με το 61% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει πως έχει αρνητική άποψη και το 38% θετική.

Στη Βρετανία, όπου σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε , το 48% βλέπει με άσχημο μάτι τις Βρυξέλλες  ενώ το 44% διάκειται θετικά.

Ισχυρότερη είναι η θετική γνώμη για την Ε.Ε στην Πολωνία όπου το 72% των πολιτών έχουν θετική γνώμη έναντι 22% που έχουν αρνητική και στην Ουγγαρία (61% έναντι 37%).


Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η σύγκριση της άποψης για την Ε.Ε ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των πολιτών "Αριστερά -Δεξιά". Σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία ή η Πολωνία, όσοι πολίτες είναι αριστερών πεποιθήσεων τείνουν να έχουν θετική άποψη για την ΕΕ.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Ισπανία, θετική άποψη στην ΕΕ έχουν όσοι δηλώνουν μετριοπαθείς ή ψηφίζουν Δεξιά. Τέλος, σε όλες τις χώρες της γηραιάς ηπείρου, οι νεότερες ηλικίες βλέπουν με πιο θετικό μάτι την Ε.Ε . Στη χώρα μας , το 37% των νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, έχει θετική γνώμη για την Ε.Ε ενώ για τους πολίτες ηλικίας πενήντα και άνω, το ποσοστό είναι 24%. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης