Ιαπωνία: Για έκτη μέρα αγνοείται 7χρονο αγόρι - Και δυνάμεις του στρατού στις έρευνες

Ιαπωνία: Για έκτη μέρα αγνοείται 7χρονο αγόρι - Και δυνάμεις του στρατού στις έρευνες

Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό το 7χρονο αγόρι που οι γονείς του εγκατέλειψαν σε ερημική δασώδη περιοχή στο νησί Χοκάιντο για να το «συνετίσουν» - Τι δήλωσε ντόπιος κυνηγός που παίρνει μέρος στις έρευνες

Ιαπωνία: Για έκτη μέρα αγνοείται 7χρονο αγόρι - Και δυνάμεις του στρατού στις έρευνες
Από το περασμένο Σάββατο δεν έχει δώσει σημεία ζωής ο 7χρονος Yamato Tanooka
, που είχε πάει εκδρομή με τους γονείς του σε απομονωμένη δασώδη περιοχή στο νησί Χοκάιντο, στην Ιαπωνία. Αρχικά, όταν το παιδί εξαφανίστηκε, οι γονείς του δήλωσαν στην αστυνομία ότι ο 7χρονος χάθηκε ενώ εκείνοι μάζευαν χόρτα στο πυκνό δάσος. Όμως, αργότερα, παραδέχθηκαν πως εγκατέλειψαν μόνο το μικρό αγόρι μέσα στο δάσος για να το «συνετίσουν», καθώς ήταν άτακτο και πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα και περαστικούς.

Οι γονείς του 7χρονου ισχυρίζονται ότι απομακρύνθηκαν από το σημείο που άφησαν το παιδί τους με το αυτοκίνητο μόνο για 500 μέτρα, αλλά, όταν επέστρεψαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το παιδί είχε εξαφανιστεί. Από το Σάββατο κινητοποιήθηκε η αστυνομία με 200 άντρες για την αναζήτηση του Yamato Tanooka και στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα πολλοί εθελοντές και 75 άντρες μέλη των ιαπωνικών δυνάμεων αυτοάμυνας (Japanese Self-Defence Forces).

Κλείσιμο


Όμως, καθώς οι μέρες περνούν και οι έρευνες δεν έχουν, προς το παρόν, αποδώσει καρπούς, την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι στην αναζήτηση του 7χρονου αγοριού θα συμμετάσχει και ο ιαπωνικός στρατός. Οι ελπίδες να εντοπιστεί το άτυχο παιδί ζωντανό λιγοστεύουν από μια σειρά παραγόντων που μειώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης του στο απομονωμένο πυκνό δάσος.

Στην περιοχή οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές και αγγίζουν τους 7 βαθμούς Κελσίου ενώ το άτυχο αγόρι φορούσε μόνο ένα μπλουζάκι και ένα τζιν παντελόνι. Στο δάσος ζουν αρκούδες και η μαρτυρία ντόπιου κυνηγού, που πήρε μέρος στις έρευνες εντοπισμού του 7χρονου, ότι την Τετάρτη  βρήκε φρέσκα ίχνη αρκούδας σε συνδυασμό με τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν πρόσφατα στην περιοχή, λιγοστεύουν τις ελπίδες για το άτυχο παιδί.

                                  Φωτογραφία αρχείου - Αρκούδα στο νησί Χοκάιντο



Στο μεταξύ, έχει ξεσπάσει παγκόσμια κατακραυγή για την ανευθυνότητα των γονιών του Yamato Tanooka και είναι πολλοί οι χρήστες στο διαδίκτυο που προσεύχονται για τα παιδί και ζητούν την τιμωρία των γονιών του. Η ιαπωνική τηλεόραση ενημερώνει κάθε μία ώρα τους τηλεθεατές για την εξέλιξη της υπόθεσης και οι γονείς «έσπασαν την σιωπή τους» και δήλωσαν: «Έχουμε κάνει κάτι ασυγχώρητο στο παιδί μας» ενώ ο πατέρας του αγοριού ανέφερε: «Έχουμε προκαλέσει σε όλους πολλά προβλήματα, ελπίζω να είναι ασφαλής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης