Πόλεμος νεύρων ΗΠΑ και Σ.Αραβίας για την 11η Σεπτεμβρίου

Πόλεμος νεύρων ΗΠΑ και Σ.Αραβίας για την 11η Σεπτεμβρίου

Οι οικογένειες των θυμάτων θέλουν να ασκηθεί δίωξη στη Σαουδική Αραβία για χρηματοδότηση των τρομοκρατών, την ώρα που οι Σαουδάραβες απειλούν να αποσύρουν 750 δισ δολάρια από την αμερικανική οικονομία αν αυτό προχωρήσει

Πόλεμος νεύρων ΗΠΑ και Σ.Αραβίας για την 11η Σεπτεμβρίου
«Μύλος» έχουν γίνει στις ΗΠΑ, με θέμα τις οικογένειες των θυμάτων, των τρομοκρατικών επιθέσεων, στους δίδυμους πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, οι οποίες κατηγορούν αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, για τον σκιώδη ρόλο τους στη χρηματοδότηση των τρομοκρατών.

Από την άλλη πλευρά, οι Σαουδάραβες, βρήκαν έναν ιδιαιτέρως έξυπνο τρόπο, για να προσπαθήσουν να αποσιωπήσουν το θέμα μια και καλή. Απείλησαν ότι, αν το Κογκρέσο, προχωρήσει με τη θέσπιση νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες στη Σαουδική Αραβία, τότε άμεσα, οι Σαουδάραβες θα αποσύρουν κεφάλαια ύψους 750 δισ δολαρίων από την αμερικανική οικονομία.

Οι οικογένειες των θυμάτων ισχυρίζονται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, κάνει ότι μπορεί για να μην προχωρήσει το σχετικό νομοσχέδιο.

«Ας πάρουν τα λεφτά τους. Δεν αξίζουν για 3.000 ζωές Αμερικανών» λέει ένας από τους συγγενείς στα αμερικανικά δίκτυα.

Μια άλλη γυναίκα ρωτάει με ιδιαίτερα επικριτικό τόνο: «Για ποιο λόγο ο Ομπάμα, προτιμά να ταχθεί υπέρ των χρημάτων της Σαουδικής Αραβίας, παρά να προστατεύσει τον Αμερικανικό λαό;»
Κλείσιμο

Οι συγγενείς των θυμάτων άσκησαν έφεση για απόφαση του περασμένου έτους, η οποία προστατεύει τη Σαουδική Αραβία από το να της ασκηθεί δίωξη για υποστήριξη των τρομοκρατών της επίθεσης στους δίδυμους πύργους, καθώς 15 από τους 19 τρομοκράτες ήταν υπήκοοι του ακραία συντηρητικού κράτους.

Σε επίσκεψή του, τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι η χώρα του θα αναγκαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποτρέψουν τις αμερικανικές αρχές από το να παγώσουν την κίνησή τους, ένεκα των μηνύσεων, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα αποσταθεροποιήσει το δολάριο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης