Πούτιν σε Άσαντ: «Δεν θα σε αφήσουμε να χάσεις τον πόλεμο»

Πούτιν σε Άσαντ: «Δεν θα σε αφήσουμε να χάσεις τον πόλεμο»

Τη φράση αυτή φέρεται να είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον Σύρο ομόλογό του κατά την τελευταία τους συνομιλία, σύμφωνα με Βρετανό βουλευτή

Πούτιν σε Άσαντ: «Δεν θα σε αφήσουμε να χάσεις τον πόλεμο»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την προσωπική του διαβεβαίωση στον Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να ηττηθεί η κυβέρνησή του στον εμφύλιο που μαστίζει τη χώρα, αποκάλυψε Βρετανός βουλευτής που είχε πρόσφατα συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δαμασκό, ο βουλευτής Ντέιβιντ Ντέιβις των Συντηρητικών συναντήθηκε με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, με τον οποίο - όπως αποκάλυψε έπειτα στο BBC - συζήτησε τα κίνητρα του Πούτιν πίσω από την μερική αποσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας από τη Συρία. Οι δυνάμεις αυτές υπενθυμίζεται ότι είχαν συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της πλευράς του Άσαντ στην εμφύλια σύρραξη που μαίνεται στη Συρία.

«Η ρωσική παρέμβαση βοήθησε τον συριακό στρατό να ξανασταθεί στα πόδια του. Τον ρώτησα γιατί ο Πούτιν απέσυρε μέρος αυτών των δυνάμεων. Ο Άσαντ μου απάντησε ότι το έκανε αυτό επειδή η Ρωσία δεχόταν επικρίσεις ότι καθυστερούσε τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, αφαιρώντας το κίνητρο για τον Σύρο πρόεδρο να προχωρήσει στις συνομιλίες»
Κλείσιμο
, είπε στο BBC ο Βρετανός υπουργός.

«Μετά όμως είπε κάτι που αναφέρθηκε στις συνομιλίες, και το είπε σαν να μην ήταν στην πραγματικότητα ιδιαίτερα σημαντικό. Είπε: "Ο Πούτιν μου είπε ότι δεν θα μας αφήσει να χάσουμε". Για μένα αυτή ήταν η σημαντικότερη φράση που ειπώθηκε σε ολόκληρη τη συνάντηση» πρόσθεσε ο Ντέιβις.

Σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή, η διαβεβαίωση της ρωσικής υποστήριξης που φέρεται να παρείχε ο Πούτιν στον Άσαντ (εάν όντως ειπώθηκε η παραπάνω φράση στην τελευταία τους συνομιλία) σημαίνει ουσιαστικά ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μπορούν να έχουν μόνο θετικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση της Συρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης