Απίστευτο: Ανακάλυψε τυχαία μια ρωμαϊκή βίλα 1.800 ετών στον κήπο του!

Απίστευτο: Ανακάλυψε τυχαία μια ρωμαϊκή βίλα 1.800 ετών στον κήπο του!

Το πολυτελές κτίσμα πιστεύεται ότι ήταν η κατοικία μιας πλούσιας και αριστοκρατικής οικογένειας

Απίστευτο: Ανακάλυψε τυχαία μια ρωμαϊκή βίλα 1.800 ετών στον κήπο του!
Μία άψογα διατηρημένη ρωμαϊκή βίλα ηλικίας περίπου 1.400 ετών ανακάλυψε τυχαία ένας Βρετανός από το Γουίλτσαϊρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ενώ εκτελούσε εργασίες στον κήπο του με σκοπό την ηλεκτροδότηση μιας αποθήκης που βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, ο Luke Irwin εντόπισε αρχικά ένα ψηφιδωτό, ενώ έσκαβε τον κήπο. Έκπληκτος με το εύρημά του, ο σχεδιαστής χαλιών τράβηξε μία φωτογραφία το ψηφιδωτό και την έστειλε στον οργανισμό Historic England και στο Μουσείο του Σάλισμπερι, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Μέσα σε 24 ώρες, είχαν καταφθάσει στο σημείο αρχαιολόγοι, ώστε να εξετάσουν με τα ίδια τους τα μάτια το εύρημα.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν να κάνουν με μια σημαντική ανακάλυψη, οι ειδικοί του μουσείου ξεκίνησαν ανασκαφές και σύντομα διαπίστωσαν ότι το ψηφιδωτό αποτελούσε τμήμα του δαπέδου ενός μεγάλου ρωμαϊκού κτιρίου. Μετά από εργασίες οκτώ ημερών, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλα τμήματα της περίτεχνης και άψογα διατηρημένης βίλας, η οποία πιστεύουν ότι χτίστηκε το διάστημα 220-175 μ.Χ. Το κτίσμα, όπως διαπίστωσαν, είχε υποβληθεί σε αρκετές ανακαινίσεις μέχρι και τον 5ο αιώνα, οπότε και κατέρρευσε. Από τότε μέχρι πριν από λίγο καιρό παρέμενε θαμμένη κάτω από οικόπεδο όπου σήμερα βρίσκεται στο σπίτι του Βρετανού. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα τριών ορόφων που μάλιστα περιλαμβάνει πολύτιμα αντικείμενα, όπως κοσμήματα και νομίσματα, αλλά και μεγάλη ποσότητα από όστρακα. Σύμφωνα με την ομάδα των αρχαιολόγων που έχει αναλάβει την ανασκαφή, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η βίλα αποτελούσε την κατοικία μιας πλούσιας και σημαντικής οικογένειας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζούσε σε αυτήν ακόμα και ένας... αυτοκράτορας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα ευρήματα στον χώρο της ρωμαϊκής βίλας




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης