Σουηδία: Πρόσφυγες έκαναν... Πειραιά το Μπράνμπεργκ!

Σουηδία: Πρόσφυγες έκαναν... Πειραιά το Μπράνμπεργκ!

Περίπου 60 άτομα, διαφορετικής εθνικότητας, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να προχωρήσει σε μία σύλληψη

Σουηδία: Πρόσφυγες έκαναν... Πειραιά το Μπράνμπεργκ!
Επεισόδια ανάλογα με εκείνα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Πειραιά, με μάχες ανάμεσα σε διαφορετικής εθνικότητας πρόσφυγες, σημειώθηκαν την Παρασκευή στο προσφυγικό κέντρο του Μπράνμπεργκ, στη Σουηδία.

Περίπου 60 πρόσφυγες
συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί και να παρέμβει δυναμικά η αστυνομία, προχωρώντας στη σύλληψη ενός ατόμου. Σύμφωνα με τις αναφορές, η φασαρία έγινε για τη... σειρά στο φαγητό. Οι πρόσφυγες πετούσαν μεταξύ τους δίσκους και πιάτα, ενώ κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπήρξαν καταγραφές για ζημιές μέσα στο κέντρο, αλλά υπήρξαν πολλές καταγγελίες για κλοπές. Πολλοί από τους πρόσφυγες θέλησαν να βγουν εκτός του κέντρου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να κινδυνεύσουν μικρά παιδιά. Όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία, οι ξεσηκωμένοι σταμάτησαν, ενώ χρησιμοποιήθηκαν μεταφραστές για να διαπιστωθεί τι είχε συμβεί.
Κλείσιμο

Τα φαινόμενα βίας στα κέντρα φιλοξενίας της Σουηδίας έχουν αρχίσει να αυξάνονται τον τελευταίο μήνα, γεγονός που έχει προβληματίσει τις αρχές της σκανδιναβικής χώρας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης