Φρίκη στη Γερμανία: Σκότωσε το παιδί της και αποκαλύφθηκε μετά από 41 χρόνια

Φρίκη στη Γερμανία: Σκότωσε το παιδί της και αποκαλύφθηκε μετά από 41 χρόνια

Σε ηλικία 33 ετών, η Έρνα Φ.σκότωσε τον γιο της, όταν τον έριξε στο πάτωμα, τον έπιασε από το λαιμό και του πέταξε γκάζι στο πρόσωπο

Φρίκη στη Γερμανία: Σκότωσε το παιδί της και αποκαλύφθηκε μετά από 41 χρόνια
Μία ιστορία που έχει προκαλέσει αίσθηση στη γερμανική κοινωνία, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν συνελήφθη μία γυναίκα 74 ετών για τη δολοφονία του 8χρονου γιου της, πριν από 41 χρόνια!

Το φρικαλέο αυτό έγκλημα έχει συγκλονίσει τη Γερμανία, καθώς η ηλικιωμένη πλέον γυναίκα, σκότωσε το παιδί της και για τέσσερις και πλέον δεκαετίες, κατάφερε να έχει καλύψει τη δράση της και να μην φανερώνει το παραμικρό δείγμα ενοχής, ούτε καν στο κοντινό της περιβάλλον.

Ένας, ωστόσο, τουλάχιστον άνθρωπος, γνώριζε. Ήταν αυτός, που στις αρχές της εβδομάδας τηλεφώνησε ανώνυμα στην αστυνομία και προχώρησε σε καταγγελία του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Κλείσιμο


Όλα ξεκίνησαν πριν από 41 χρόνια, όταν η Έρνα Φ., σε ηλικία 33 ετών. Η γυναίκα είχε χωρίσει με τον σύζυγό της και προφανώς δυσκολευόταν να μεγαλώσει το 8χρονο αγόρι. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο φόνος έγινε στην κουζίνα, όταν η μητέρα έπιασε από το λαιμό το παιδί, το πέταξε στο πάτωμα και του έριξε στο πρόσωπο γκάζι. Ο 8χρονος βρέθηκε στο κρεβάτι του σε στάση ύπνου.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε μία μικρή πόλη στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία, ονόματι Schwedt, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Η ιστορία είχε «κενά», αλλά δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες. Όταν πριν λίγες ημέρες έγινε εκ νέου καταγγελία και ο φάκελος ανασύρθηκε από το αρχείο, ο εισαγγελέας αντιμετώπισε νομικό ζήτημα, καθώς οι υποθέσεις από την πρώην Ανατολική Γερμανία είχαν «παραγραφεί».

Τελικά ξεπεράστηκε με μία παράμετρο που προβλέπεται ότι οι υποθέσεις που είχαν εξελιχθεί πριν από 25 χρόνια, μπορούν να επανεξεταστούν, αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Η 74χρονη γυναίκα συνελήφθη και αναμένεται να δικαστεί το συντομότερο δυνατό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης