Μόσχα: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η «φίμωση» του Sputnik στην Τουρκία

Μόσχα: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η «φίμωση» του Sputnik στην Τουρκία

«Επικίνδυνη και αδιέξοδη η ρητορική της τουρκικής ηγεσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

 Μόσχα: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η «φίμωση» του Sputnik στην Τουρκία
Λίγες ώρες μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να «κατεβάσει» την ιστοσελίδα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik στη χώρα, μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, για τον «σουλτάνο», η Μόσχα απαντά στη φίμωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του επισήμανε πως η κατάργηση της ιστοσελίδας δεν είναι νόμιμη και αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο τόνισε πως τα αίτια πίσω από την απαγόρευση στην πρόσβαση «παραμένουν ασαφή και δεν πείθουν
».

Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, η Μόσχα πρόσθεσε: «
Κλείσιμο
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τουρκική ηγεσία, επηρεασμένη από τους φιλικούς Τούρκους πολίτες, τη διεθνή κοινότητα και την κοινή λογική, αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει την επικίνδυνη αδιέξοδη ρητορική και θα βγάλει τα σωστά συμπεράσματα σχετικά με τη χώρα μας».

Η αρχισυντάκτρια της ιστοσελίδας, Μαργαρίτα Σιμόνιαν, δήλωσε πως αυτή η απόφαση αποτελεί δείγμα λογοκρισίας στην Τουρκία, ενώ νωρίτερα ο διευθυντής του πρακτορείου είχε ανακοινώσει πως είχε διακοπεί η πρόσβαση στον ιστότοπο, συμπληρώνοντας πως είχε αποστείλει σχετική επιστολή στη ρυθμιστική αρχή ζητώντας τους λόγους για την απόφαση αυτή.

Όλα αυτά, ενώ η προσπάθεια φίμωσης «άβολων» Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνεχίζεται αδιάκοπα με τις εντολές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης