Απίστευτο βίντεο: Τεράστιος αλιγάτορας-κανίβαλος τρώει έναν μικρότερό του

Απίστευτο βίντεο: Τεράστιος αλιγάτορας-κανίβαλος τρώει έναν μικρότερό του

Ο αλιγάτορας μήκους άνω των τεσσάρων μέτρων έχει σκοτώσει έναν πολύ μικρότερό του και προσπαθεί να τον καταπιεί

Απίστευτο βίντεο: Τεράστιος αλιγάτορας-κανίβαλος τρώει έναν μικρότερό του
Αν και στα περισσότερα είδη του ζωικού βασιλείου ο κανιβαλισμός είναι μία ακραία και πάντως σπάνια περίπτωση, στους αλιγάτορες είναι μία συνήθης πρακτική. Κάτι που φαίνεται με τον πιο αποκαλυπτικό όσο και εντυπωσιακό τρόπο στο βίντεο που παραθέτουμε.

Το περιστατικό κατέγραψε με την κάμερά του ένας Αμερικανός, ο Άλεξ Φιγκερόα, ο οποίος έκανε μία... ήσυχη βόλτα σε ένα εθνικό πάρκο στην Φλόριδα των ΗΠΑ. 

Ξαφνικά άκουσε μεγάλη ένταση στη λίμνη δίπλα του και πλησιάζοντας βρέθηκε μπροστά σ' αυτό το απίστευτο φαινόμενο. Ο τεράστιος αλιγάτορας, ένας από τους πιο μεγάλους που έχουν καταγραφεί με μήκος άνω των 4 μέτρων και πολύ μεγάλο όγκο, έχει πιάσει στα δόντια του έναν πολύ μικρότερο αλιγάτορα και προσπαθεί να τον καταπιεί.

Ο μικρότερος αλιγάτορας προσπαθεί να αντισταθεί, όμως η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη μπροστά στην τεράστια δύναμη του μεγάλου.

Πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς γύρω από τους αλιγάτορες, ο κανιβαλισμός χρησιμεύει στο συγκεκριμένο είδος όχι μόνο ως μέσο για διατροφή αλλά και ως τρόπος για τον έλεγχο του πληθυσμού της λίμνης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης