ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πακιστάν: Φοιτήτριες κάλυψαν τους τοίχους πανεπιστημίου με σερβιέτες

Πακιστάν: Φοιτήτριες κάλυψαν τους τοίχους πανεπιστημίου με σερβιέτες

Στο Πακιστάν οι γυναίκες μιλούν χαμηλόφωνα για την περίοδό τους και κρύβουν σε χάρτινες σακούλες τις σερβιέτες που αγοράζουν

Πακιστάν: Φοιτήτριες κάλυψαν τους τοίχους πανεπιστημίου με σερβιέτες
Μπορεί στην Δύση η έμμηνος ρύση να θεωρείται μια φυσιολογική γυναικεία σωματική λειτουργία, αλλά σε άλλες χώρες, όπως είναι το Πακιστάν, η περίοδος είναι ακόμα ταμπού. Μια ομάδα φοιτητριών στην χώρα κάλυψαν τους τοίχους του πανεπιστημίου με σερβιέτες και ζωγράφισαν κόκκινους λεκέδες στα ρούχα τους, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και των συμφοιτητών τους για την έμμηνο ρύση.

Την πρωτοβουλία πήραν φοιτήτριες από το πανεπιστήμιο Beaconhouse στην Λαχώρη, οι οποίες εκτός από τις σερβιέτες που τοποθέτησαν στους τοίχους του εκπαιδευτικού ιδρύματος, έγραψαν και συνθήματα, όπως:
«Είναι κάτι τόσο φυσιολογικό» ή «
Δεν πρόκειται για κάποιο μειονέκτημα
Κλείσιμο
».

Η φοιτήτρια Mavera Rahim ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες στο Facebook και έγραψε:
«Η διαμαρτυρία γίνεται για το στίγμα που ακολουθεί την περίοδο και για την ντροπή που νιώθουμε όταν συζητάμε για το θέμα».



Η ίδια εξήγησε ότι εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης πολλές γυναίκες νοσούν με διάφορες ασθένειες, επειδή δεν εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής κατά την περίοδό τους ενώ όταν αγοράζουν σερβιέτες αναγκάζονται να τις κρύβουν μέσα σε καφέ χάρτινες σακούλες. Όσο δε για τις συζητήσεις σχετικά με την έμμηνο ρύση αυτές γίνονται μόνο χαμηλόφωνα...

Οι φοιτήτριες δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να σταματήσει η περίοδος να αποτελεί θέμα - ταμπού στο Πακιστάν και γι' αυτό τον λόγο φρόντισαν να ενημερώσουν και τους συμφοιτητές τους, τονίζοντας ότι απλά πρόκειται για κάτι φυσιολογικό και όχι για κάτι «σιχαμερό, παράξενο ή λάθος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης