Προειδοποίηση για πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν από τον πρόεδρο της Αρμενίας

Προειδοποίηση για πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν από τον πρόεδρο της Αρμενίας

"Μια περαιτέρω κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες και αμετάκλητες συνέπειες, να οδηγήσει κατευθείαν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο", προειδοποίησε ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν

Προειδοποίηση για πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν από τον πρόεδρο της Αρμενίας
Ο πρόεδρος της Αρμενίας προειδοποίησε σήμερα ότι η αναζωπύρωση της βίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

"
Μια περαιτέρω κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες και αμετάκλητες συνέπειες, να οδηγήσει κατευθείαν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο", προειδοποίησε ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν σε συνάντηση που είχε με ξένους διπλωμάτες στο Ερεβάν.

Κλείσιμο
Μια εμπόλεμη κατάσταση θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται σε στρατηγική θέση, πάνω στο "σταυροδρόμι" των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα συμπαρέσυρε επίσης τη Ρωσία, που έχει συνάψει αμυντική συμφωνία με την Αρμενία, και την Τουρκία που στηρίζει ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν.

Μια πηγή στα Ηνωμένα Έθνη είπε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν σχεδιάζει να επισκεφθεί και τις δύο χώρες στα τέλη Απριλίου και ότι η κλιμάκωση της βίας "δεν θα επηρεάσει" το πρόγραμμά του. Ο εκπρόσωπος του Μπαν, ο Στεφάν Ντουρατζίτς, δεν έχει επιβεβαιώσει την επίσκεψη στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης