Deutsche Welle: Ορατός ο κίνδυνος νέου κύματος 1,2 εκατ. προσφύγων από το Ιράκ

Deutsche Welle: Ορατός ο κίνδυνος νέου κύματος 1,2 εκατ. προσφύγων από το Ιράκ

«Η κατάσταση στη Μοσούλη είναι καταστροφική» δήλωσε γερμανός δημοσιογράφος που βρέθηκε στην περιοχή

Deutsche Welle: Ορατός ο κίνδυνος νέου κύματος 1,2 εκατ. προσφύγων από το Ιράκ
Την εκτίμηση ότι υπάρχουν 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συγκρούσεις στο Ιράκ διατύπωσε ο γερμανός δημοσιογράφος Ούλι Γκακ ο οποίος βρέθηκε στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ραμάντι, που απέχει μόλις 100 χλμ. από τη Βαγδάτη.

«Ο αριθμός των
προσφύγων στο εσωτερικό του Ιράκ θα αυξηθεί δραματικά. Στην παρούσα φάση βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της δεύτερης μεγαλύτερης ιρακινής πόλης, της Μοσούλης και το ISIS βρίσκεται σε φάση οπισθοχώρησης. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν μόνον στην περιοχή της Μοσούλης με έναν αριθμό 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούν να αποφύγουν τις συγκρούσεις. Αυτό θα ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία όπου θα προσπαθήσουν να καταφύγουν οι άνθρωποι για να συνεχίσουν προς Γερμανία. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναμένουμε ένα νέο κύμα προσφύγων από το Ιράκ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο
«Εκτιμώ ότι εντέλει θα είναι περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια, διότι η κατάσταση στη Μοσούλη είναι καταστροφική. Η τιμή του φυσικού αερίου εκτοξευτεί στο 10πλάσιο έως και 20πλάσιο, οι άνθρωποι δεν έχουν λεφτά» κατέληξε ο Γκακ μιλώντας στη Deutsche Welle
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης