Τραμπ: Όποιος θέλει την προστασία των ΗΠΑ πρέπει να... πληρώνει

Τραμπ: Όποιος θέλει την προστασία των ΗΠΑ πρέπει να... πληρώνει

«Οι σύμμαχοί μας θα πρέπει να πληρώνουν από εδώ και στο εξής για να έχουν την αμερικανική προστασία» δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα

Τραμπ: Όποιος θέλει την προστασία των ΗΠΑ πρέπει να... πληρώνει
Το.... όραμά του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ παρουσίασε ο Αμερικανός «Μίδας», Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως όσες συμμαχικές χώρες επιθυμούν την υποστήριξη των ΗΠΑ, θα πρέπει στο εξής να... χρεώνονται.

«Οι σύμμαχοί μας θα πρέπει να πληρώνουν από εδώ και στο εξής για να έχουν την αμερικανική προστασία», επεσήμανε το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Την ίδια ώρα, εξήρε την ανάγκη μεταρρύθμισης του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ είναι ξεπερασμένο», δήλωσε ο Τραμπ στην εκπομπή "This Week With George Stefanopoulos" του τηλεοπτικού δικτύου ABC. «Ο οργανισμός αυτός, των 28 κρατών-μελών συγκροτήθηκε σε μια διαφορετική εποχή, όταν η Σοβιετική Ένωση ήταν η βασική απειλή που αντιμετώπιζε η Δύση. Το ΝΑΤΟ προσπάθησε άκομψα να προσαρμοστεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, με υπέρογκο οικονομικό κόστος για τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του συνυποψηφίου του Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και ισχυρότερου αντιπάλου του, Τεντ Κρουζ, ο οποίος χαρακτήρισε τις απόψεις του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου για το ΝΑΤΟ «καταστροφικά βλακώδεις» μιλώντας σε κυριακάτικη εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.
Κλείσιμο

«Η εγκατάλειψη της Ευρώπης και η αποχώρησή μας από την επιτυχημένη πολεμική συμμαχία των καιρών μας, δεν έχουν νόημα λογικής. Μπορούν ν' αποτελέσουν μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και για το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Τεντ Κρουζ που υποστηρίζει τη διεξαγωγή μαζικών βομβαρδισμών κατά των τζιχαντιστών στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ. 

Συνεχίζοντας τον ανατρεπτικό τόνο των δηλώσεών του, γύρω από θέματα ουσίας της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ο Τραμπ δήλωσε χτες στην εφημερίδα "“The New York Times" ότι θα σκεφτεί να επιτρέψει στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα ν' αναπτύξουν το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο κατά της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, αποσυνδέοντας τις ΗΠΑ από το ζήτημα αυτό.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος που επιδιώκει να κερδίσει με δυναμικό τρόπο το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό να σταματήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ. «Το ενδεχόμενο αυτό, θα συμβεί στην περίπτωση που η Σαουδική Αραβία αλλά και άλλες αραβικές χώρες δε δεχτούν ν' αποστείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ή δεν πληρώσουν τα ανάλογα ποσά στις ΗΠΑ για να το πράξουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης