Βρυξέλλες: Δημοσιογράφος ο τζιχαντιστής με το καπέλο

Βρυξέλλες: Δημοσιογράφος ο τζιχαντιστής με το καπέλο

Ο Φεϊζάλ Σεφού είναι γνωστός στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους - Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη «γιάφκα» του Αμπαούντ στο Παγκράτι!

Βρυξέλλες: Δημοσιογράφος ο τζιχαντιστής με το καπέλο
Νέες, συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με τους δράστες που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες
βλέπουν ώρα με την ώρα το «φως» της δημοσιότητας.

Οι βελγικές αρχές ταυτοποίησαν τον τρίτο δράστη που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών την περασμένη Τρίτη και όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ πρόκειται για τον Φεϊζάλ Σεφού, έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο ο οποίος είχε κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο Σεφού είναι γνωστός στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε εμφανιστεί και αρκετές φορές σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας!

Σύμφωνα με το βελγικό σταθμό  RTBF, οι αστυνομικές αρχές στις Βρυξέλλες παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες τις κινήσεις του Σεφού, ωστόσο, δεν κατάφεραν τελικά να «δουν» τον τρόμο που ήταν ικανός να προκαλέσει και να τον σταματήσουν.

Στο παρακάτω βίντεο από τον Ιούλιο του 2014 εμφανίζεται ο Σεφού... εν δράσει. Ο εξτρεμιστής δημοσιογράφος είχε κάνει τότε ένα «ρεπορτάζ» για το γεγονός ότι μετανάστες που κρατούνταν σε ένα κέντρο για τον επαναπατρισμό στο Βέλγιο διαμαρτύρονταν διότι τα γεύματα τους σερβίρονταν νωρίτερα από ότι προέβλεπαν οι κανόνες του ραμαζανίου!



Το ερώτημα αν ο Φεϊζάλ Σ. είναι όντως ο «άνδρας με το καπέλο» δεν έχει απαντηθεί από επίσημες πηγές. «Είναι μια υπόθεση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ο Σεφού εντοπίστηκε, μετά την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη έγκυρη πηγή. Αφού συνελήφθη, ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άνδρας αυτός άφησε την αποσκευή του που περιείχε «τον μεγαλυτερο εκρηκτικό μηχανισμό» και έφυγε από τον χώρο. Όμως η βόμβα του δεν εξερράγη.

Οι αρχές αναζητούν τώρα άλλον έναν ύποπτο που κρατούσε ένα σακίδιο και εθεάθη  κοντά στον Χαλίντ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε την ίδια ώρα στον σταθμό του Μαλμπέκ. Καταζητούμενος είναι επίσης ένας άλλος Βέλγος, ο Μοχαμέντ Αμπρινί, που πιστεύεται ότι είχε «επιμελητειακό» ρόλο στην οργάνωση.



Από τις μέχρις στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι συνολικά πέντε ήταν οι τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη. Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, αδελφός του Ιμπραήμ που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ανατινάχθηκε στο όνομα του Αλλάχ και του Ισλαμικού κράτους, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον πολυσύχναστο σταθμό του μετρό Μάελμπεκ. Ωστόσο, ο Χαλίντ φέρεται να είχε και έναν συνεργό. Ανώτατος Βέλγος αξιωματούχος μίλησε στο CNN και αποκάλυψε ότι οι αρχές της χώρας πιστεύουν πως ένα ακόμη άτομο συμμετείχε στην επίθεση στο μετρό. Ωστόσο, τα στοιχεία του υπόπτου είναι άγνωστα, ενώ δεν είναι εξακριβωμένο αν είναι ζωντανός ή αν σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.


Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη «γιάφκα» του Αμπαούντ στο Παγκράτι!
Εν τω μεταξύ σοκ προκαλεί και η αποκάλυψη ότι σχεδιαγράμματα αλλά και ένας χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών όπου πραγματοποιήθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα την περασμένη Τρίτη, βρέθηκαν σε υπολογιστές και USB σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι.

Το εν λόγω διαμέρισμα ήταν η «γιάφκα», όπου διέμενε τον Ιανουάριο του 2015 ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, όλα τα ευρήματα, καθώς επίσης και αυτά που είχαν βρεθεί από άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Χωματιανού, στα Σεπόλια, στάλθηκαν αρμοδίως στις βελγικές αρχές, οι οποίες ταυτοποίησαν το DNA του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας, με δική τους ευθύνη.

Η στάση των αρχών του Βελγίου κρίνεται ως προβληματική, καθώς ήδη στις 2 Ιανουαρίου 2015 ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές, να ερευνήσουν πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε τηλεφωνική συσκευή -η οποία εξέπεμπε από το Παγκράτι- για να συντονίζει πυρήνα τζιχαντιστών στο Βερβιέ, ενώ γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο Αμπααούντ. 

Από τότε έως τις 15 Ιανουαρίου, που τελικά επιχείρησαν οι Βέλγοι, δόθηκε το περιθώριο στον τρομοκράτη να κρύψει τα ίχνη του.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ


Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και περαιτέρω προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς -ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο, καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο εφέρετο ως Συριακής καταγωγής.

Δέκα ημέρες αργότερα ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι ο Σύρος ήταν Γάλλος και σεσημασμένος στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία. Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, «του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο», τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπαούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης