Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου και οι κραυγές πριν τη συντριβή του Boeing στο Ροστόφ

Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου και οι κραυγές πριν τη συντριβή του Boeing στο Ροστόφ

Δείτε τι ειπώθηκε μέσα στο κόκπιτ και τι συμπέρασμα έβγαλαν οι ειδικοί

Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου και οι κραυγές πριν τη συντριβή του Boeing στο Ροστόφ
Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν το αεροσκάφος της Flydubai συντριβεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική τηλεόραση. Συγκεκριμένα το κανάλι Rossiya-1 έχει στην κατοχή του την καταγραφή των συνομιλιών το τελευταίο λεπτό της μοιραίας πτήσης.

«Μην ανησυχείτε», ακούγεται ο πιλότος να λέει πολλές φορές. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούγεται ξανά η φωνή του: Μην το κάνεις αυτό. Η τελευταία πρόταση που αρθρώνει είναι: «Τράβα πάνω».

Ακολουθούν άλλα 6 δραματικά δευτερόλεπτα, που όπως μεταδίδουν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι του σταθμού ακούγονται κραυγές τόσο σπαρακτικές σαν να μην είναι ανθρώπινες.

Κλείσιμο
Από αυτά που ακούγονται οι Ρώσοι συνάγουν το συμπέρασμα ότι ίσως η συντριβή να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός από τις συνομιλίες φαίνεται πως ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους αμέσως αφού έκλεισε των αυτόματο πιλότο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός κάλεσε στο στούντιο ειδικούς που προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τα τελευταία αυτά δραματικά λόγια. Κατά την άποψή τους, άτομο μέσα στο κόκπιτ ενεργοποίησε κατά λάθος το σταθεροποιητικό πτερύγιο στην ουρά του αεροσκάφους στην προσπάθειά του να φερει το Boeing σε οριζόντια θέση.

Με αυτό το πτερύγιο ανοιχτό, «το αεροπλάνο πρακτικά δεν αντιδρά στις εντολές του κυβερνήτη» ανέφερε το κανάλι προσθέτοντας ότι «οι πιλότοι δεν κατάλαβαν ότι σε αυτό οφειλόταν και η απότομη βουτιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά αποτελούν σενάρια του ρωσικού δικτύου, καθώς τίποτε επίσημο δεν έχει προκύψει από την εν εξελίξει έρευνα.

Το αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι συνετρίβη την ώρα της δεύτερης απόπειρας προσγείωσης μέσα σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης