Ισπανία: Απαγόρευσαν σε ηθοποιό να υποδυθεί τον Ιησού γιατί είναι «πολύ γκέι»

Ισπανία: Απαγόρευσαν σε ηθοποιό να υποδυθεί τον Ιησού γιατί είναι «πολύ γκέι»

Ο Ramón Fossati έπαιζε αυτόν τον ρόλο σε θρησκευτικές παραστάσεις το Πάσχα επί 30 χρόνια, μέχρι που ανακαλύφθηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός του...  

Ισπανία: Απαγόρευσαν σε ηθοποιό να υποδυθεί τον Ιησού γιατί είναι «πολύ γκέι»
Υποδυόταν τον Ιησού επί 30 συναπτά έτη σε θρησκευτικές αναπαραστάσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αλλά η σεξουαλική του ταυτότητα αποτέλεσε τελικά εμπόδιο στην εξέλιξη της καριέρας του. Ο λόγος για έναν ηθοποιό από την Ισπανία, τον Ramón Fossati, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια λάμβανε μέρος σε παραστάσεις για τη ζωή και τη σταύρωση του Ιησού κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Βαλένθια, αλλά η επιλογή του στον εν λόγω ρόλο «κόπηκε» απότομα φέτος. 

Ο Fossati δεν θα ξαναπαίξει τον Χριστό γιατί οι αρμόδιοι ανακάλυψαν ότι ήταν γκέι και μάλιστα «πολύ». Ο ίδιος είχε κινήσει υποψίες για πιθανή διαφορετικότητα στον σεξουαλικό προσανατολισμό του από το περασμένο Πάσχα, οπότε και του ασκήθηκε έντονη κριτική λόγω της στάσης του σώματός του και του τρόπου που φορούσε τα κοστούμια των παραστάσεων. Θεωρήθηκε «προκλητικός», «τολμηρός» και υπερβολικά ευλύγιστος, γράφει ο Independent, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ. 

'Ενα χρόνο μετά αποφασίστηκε να του απαγορευθεί να ξαναυποδυθεί τον Ιησού, καθώς πλέον είναι ευρέως γνωστό ότι επιθυμεί να συνευρίσκεται με άτομα του ίδιου φύλου. Ο Fossati πάντως θεωρεί ιδιαίτερα άδικη αυτή την απόφαση και δηλώνει βαθιά  θρησκευόμενο άτομο ανεξάρτητα με τις προτιμήσεις του. 

Κλείσιμο
Ο ηθοποιός Ramón Fossati - φωτογραφία που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα El Mundo 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης