Σφοδρές επικρίσεις για το... ανέμελο τζόγκινγκ του Ζούκερμπεργκ μέσα στο νέφος του Πεκίνου

Σφοδρές επικρίσεις για το... ανέμελο τζόγκινγκ του Ζούκερμπεργκ μέσα στο νέφος του Πεκίνου

Ο Αμερικανός προγραμματιστής κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να «καλοπιάσει» την κινεζική κυβέρνηση, στηρίζοντας τους ισχυρισμούς της ότι έχει καταφέρει να περιορίσει τη ατμοσφαιρική ρύπανση

Σφοδρές επικρίσεις για το... ανέμελο τζόγκινγκ του Ζούκερμπεργκ μέσα στο νέφος του Πεκίνου
Σφοδρές επικρίσεις δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με αφορμή μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο ίδιος εχθές στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, η οποία τον δείχνει να κάνει τζόγκινγκ, χαμογελώντας πλατιά, μέσα σε ένα Πεκίνο που είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο νέφος.

Είτε η πρόθεση του Ζούκερμπεργκ ήταν να ξεκινήσει δυναμικά τη μέρα του με μια αναζωογονητική βόλτα στην πόλη που τόσο αγαπά, είτε να «καλοπιάσει» την κινεζική κυβέρνηση που έχει απαγορεύσει στους πολίτες της την πρόσβαση στο Facebook, το σίγουρο είναι πως η βολτούλα του Αμερικάνου προγραμματιστή έχει προκαλέσει έντονες διαδικτυακές συζητήσεις για το πρόβλημα της μόλυνσης που βασανίζει τους κατοίκους των κινεζικών μεγαλουπόλεων.

«Νιώθω υπέροχα που επέστρεψα στο Πεκίνο. Ξεκίνησα την επίσκεψή μου με μια βόλτα στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, πέρασα από την Απαγορευμένη Πόλη και κατέληξα στο Ναό του Ουρανού»,
Κλείσιμο
έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook, καταφέροντας με κάποιο τρόπο να «παρακάμψει» τα φίλτρα που χρησιμοποιεί η κινεζική κυβέρνηση για να εμποδίσει την πρόσβαση στο δημιούργημά του.



Στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, βλέπουμε τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να τρέχει χωρίς προστατευτική μάσκα στο Πεκίνο, παρά το γεγονός ότι το πρωινό που επέλεξε να κάνει τζόγκινγκ, η συγκέντρωση των βλαβερών για τον ανθρώπινο οργανισμό στον μολυσμένο αέρα του Πεκίνου ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, το επίπεδο των βλαβερών PM2.5 στις 9.00 το πρωί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνο, σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα αξιολόγησης της ποιότητας του αέρα. 

Κι όμως, στη φωτογραφία που ανέβασε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook τον βλέπουμε να χαμογελάει ανέμελα, χωρίς να δείχνει την παραμικρή δυσφορία.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε -εύλογα- την αντίδραση πολλών χρηστών των κινεζικών social media, που κατηγόρησαν τον ιδρυτή του Facebook ότι, αντί να μεταδίδει την πραγματικά απελπιστική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προσπαθεί να «γλείψει» την κινεζική κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να περιορίσει το νέφος. Ο λόγος; Ώστε να την πείσει φυσικά να άρει την απαγόρευση για το Facebook. 

Όπως ήταν φυσικό, ο ιδρυτής του Facebook δέχτηκε ανελέητο τρολάρισμα, για την επιλογή του να αδιαφορήσει για το νέφος. Ένας χρήστης των social media έφτασε μάλιστα στο σημείο να «αντικαταστήσει» με photoshop τον διαδηλωτή μπροστά από τα τανκς της εμβληματικής φωτογραφίας της Τιεν Αν Μεν με τον Ζούκερμπεργκ, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι ο εκατομμυριούχος προγραμματιστής «καθάρισε» όλο το νέφος με τα... σούπερ πνευμόνια του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης