«Εξπρές του Μεσονυκτίου» για Σύρο δημοσιογράφο: Έγκλειστος σε τουρκική φυλακή

«Εξπρές του Μεσονυκτίου» για Σύρο δημοσιογράφο: Έγκλειστος σε τουρκική φυλακή

Κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα υψηλής ασφαλείας, στα Άδανα - Σύμφωνα με το Ίδρυμα Τζαρά, το οποίο υποστηρίζει ο ίδιος, κρατείται ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους

«Εξπρές του Μεσονυκτίου» για Σύρο δημοσιογράφο: Έγκλειστος σε τουρκική φυλακή
Το τρομακτικό όσο και φρικιαστικό σενάριο του «Εξπρές του Μεσονυκτίου», αλλά για άλλους λόγους, φέρεται να βιώνει διάσημος Σύρος δημοσιογράφος και ακτιβιστής, ο οποίος αγνοείται τον τελευταίο μήνα στην Τουρκία και εικάζεται πως έχει συλληφθεί και φυλακιστεί από τις αρχές ασφαλείας της χώρας.

Πρόκειται για τον Ραμί Τζαρά, ο οποίος έγινε γνωστός για τις αποκαλύψεις του κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, για τους μυστικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, αλλά και τις «καυτές» ερωτήσεις του για το συριακό στη Γενεύη. Ο Ραμί Τζαρά κρατείται τον τελευταίο μήνα σε κελί φυλακής στη Νότια Τουρκία, μετά τη σύλληψή του στην πόλη Γκαζιαντέπ. Ο λόγος που κρατείται δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις και στα διαβήματα της Παγκόσμιας Κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι ο Σύρος Ραμί Τζαρά κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα υψηλής ασφαλείας, στα Άδανα. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Τζαρά, το οποίο υποστηρίζει ο ίδιος, κρατείται ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ήτοι ως τρομοκράτης, γεγονός που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Κλείσιμο
Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Σύρος δημοσιογράφος εμφανίζεται να συμμετέχει σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και να μεταδίδει ρεπορτάζ σε τουρκικά Μέσα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης