ΗΠΑ: Αστυνομικός που σκότωσε έφηβο ζητά κι από πάνω 10 εκατ. δολάρια αποζημίωση

ΗΠΑ: Αστυνομικός που σκότωσε έφηβο ζητά κι από πάνω 10 εκατ. δολάρια αποζημίωση

Ο αστυνομικός κατέθεσε αγωγή εναντίον της οικογένειας του θύματος και ζητά το ποσόν των 10 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή υπέστη... ψυχικό τραύμα

ΗΠΑ: Αστυνομικός που σκότωσε έφηβο ζητά κι από πάνω 10 εκατ. δολάρια αποζημίωση
Ένας αστυνομικός από το Σικάγο των ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε έναν ψυχικά άρρωστο φοιτητή και τη γειτόνισσά του τον περασμένο Δεκέμβριο, αποφάσισε να μηνύσει την οικογένεια του νεαρού, ζητώντας 10 εκατομμύρια δολάρια για ψυχική οδύνη.

Πιο συγκεκριμένα ο αξιωματικός Robert Rialmo κατέθεσε τη μήνυση εναντίον της οικογένειας του αδικοχαμένου αφροαμερικανού Quintonio LeGrier την περασμένη Παρασκευή.
Η οικογένεια LeGrier, από την πλευρά της αντέδρασε ακαριαία, με τον δικηγόρο της να δηλώνει: «Αυτός ο δειλός πυροβόλησε έναν έφηβο πισώπλατα και τώρα έχει το θράσος να τον μηνύει; Τόσο χαμηλά έχει πέσει η Αστυνομία του Σικάγο».

Ο Rialmo φαίνεται πως πυροβόλησε τον 19χρονο έξι φορές την επομένη των Χριστουγέννων, αφότου ο LeGrier τηλεφώνησε τρεις φορές στην αστυνομία, εμφανώς αναστατωμένος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αστυνομικού, όταν εκείνος έφτασε, ο νεαρός φοιτητής του επιτέθηκε με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, αναγκάζοντας τον να πυροβολήσει. Μια από τις σφαίρες διαπέρασε τον LeGrier και χτύπησε την 55χρονη γειτόνισσά του, σκοτώνοντας την. 
Κλείσιμο

Στη μήνυση, ο Rialmo τονίζει βρισκόταν σε αυτοάμυνα, καθώς ο 19χρονος αρνήθηκε να αφήσει το ρόπαλο. Πιο συγκεκριμένα, στη μήνυση τονίζεται πως: «Ο Rialmo δικαιολογημένα πίστεψε πως αν δεν άνοιγε πυρ εναντίον του LeGrier, εκείνος θα τον σκότωνε».

Η οικογένεια του θύματος, ωστόσο, επιμένει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, αλλά πως ο 19χρονος βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου, όταν ο Rialmo τον πυροβόλησε από έξω. Ακόμη, οι LeGrier τονίζουν πως ο νεαρός δεν απείλησε τον αστυνομικό και δεν συμμετείχε σε κάποια παράνομη δραστηριότητα εκείνη τη στιγμή.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών, όπου η αστυνομία του Σικάγο ανοίγει πυρ εναντίον αφροαμερικανών πολιτών, που είναι είτε άοπλοι, είτε έχουν παραδοθεί. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, ο αστυνομικός που εμπλέκεται, είναι λευκός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης